pasini

L’espanyol Jorge Martín (Honda) i l’italià Mattia Pasini (Kalex) han tancat amb el millor temps els entrenaments de pretemporada que els equip de Moto3 i de Moto2 han celebrat durant la setmana en les instal·lacions del Circuit Ricardo Tormo. En un dia fred però assolellat els pilots han completat els seus programes de treball per a estrenar l’any sobre les seues muntures.

El pilot madrileny ha aconseguit una volta d’1.39.615 en la segona de les tres sessions de les quals cada categoria ha disposat en aquesta última jornada. El pilot de l’equip Del Conca Gresini ha superat en quasi una desena de segon als italians Enea Bastianini (Honda) i a Marco Bezzecchi (KTM). En la quarta posició de Moto3 s’ha situat el valencià Arón Canet (Honda9 que ha sigut el primer a rodar per sota d’1.40 durant la setmana. El pilot de l’Angel Nieto Team Albert Arenas ha acabat vuitè en aquesta mateixa sessió i el nou company de Canet, Alonso López ha sigut novè a poc més de mig segon de Martín. L’argentí Gabriel Rodrigo, que va aconseguir el millor temps en la segona jornada s’ha hagut de conformar amb la desè posició de la general de la setmana després d’una caiguda sense conseqüències.

En Moto2 l’italià Mattia Pasini (Kalex) ha dominat la jornada per davant de Lorenzo Baldasarri que va ser el millor en la primera jornada i ha liderat la tercera sessió de la jornada. Pasini ha aconseguit el seu millor temps en la segona de les tandes i ha superat en només 16 mil·lèsimes de segon al pilot de Pons HP40. Un altre italià, Simone Corsi ha obtingut el tercer millor registre a poc més d’una desena de Pasini seguit de la KTM del portuguès Miguel Oliveira i dels espanyols Isaac Viñales (Kalex) i Héctor Barberá (Kalex) que serà un dels protagonistes de la temporada en la categoria intermèdia després de vuit anys en MotoGP.

La jornada ha transcorregut sense incidents de consideració. Fins a vuit pilots de Moto2 i altres set de Moto3 han patit caigudes, totes elles sense major importància. En la categoria mitjança la llista l’encapçala el japonès Tetsuta Nagashima (Kalex) amb dues caigudes i li segueixen Steven Odendaal (NTS), Joe Roberts (NTS), Simone Corsi (Kalex), Eric Granat (Suter) Stefano Manzi (Suter), Khairul Idham Pawi (Kalex) a més del propi Mattia Pasini. Amb moto3 Niccolo Antonelli (Honda), Kazuki Mazaki (KTM), Gabriel Rodrigo (KTM) John McPhee (KTM), Darryn Binder (KTM) i el català Albert Arenas (KTM) han sigut els protagonistes de les caigudes

Els equips de Moto2 i Moto3 viatgen fins a Jerez per a la segona setmana de proves en el traçat andalús i tornaran a rodar al Circuit Ricardo Tormo els dies 26 i 27 de febrer en uns entrenaments privats en que es reuniran diverses escuderies.