muestra del embutido requena

Ja està tot llest perquè Requena inaugure demà la seua XXVII Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat, una cita que any rere any acull als amants de delícies com la botifarra, güeña, llonganissa, salsitxons, sobrassades… Perquè la varietat és àmplia i la capacitat de sorprendre el paladar, també.

De fet, per a esta edició, el cuiner valencià Alejandro del Toro, format amb xefs il·lustres del territori nacional i un dels primers a acostar l’alta cuina a València, ha acceptat el repte d’elaborar un plat creatiu amb embotit de Requena.

El plat, ‘Mandonguilla de llonganissa de Requena amb crema de boletus i tallarina de sépia’ és una explosió de sabors, en el qual preval la personalitat de l’embotit requenense. Alejandro es declara un boig dels aliments tradicionals i de proximitat i per a ell, l’embotit de Requena és una de les grans joies. El vídeo de l’elaboració de la recepta es pot veure en les xarxes socials de l’Ajuntament de Requena.

Al costat dels embotits, elaborats amb receptes que han passat de generació en generació, el visitant a la Mostra de l’Embotit podrà trobar el tradicional brioix, elaborat pels forners, formatges, olis i, per a acompanyar tot això, vi de la DOP Utiel-Requena. Les mestresses de casa de l’Associació Tyrius també ultimen aquests dies les seues receptes més celebrades, com són les molles i el gaspatxo.

Tota esta varietat gastronòmica estarà disponible des de demà divendres 7 de febrer al diumenge 9 de febrer en la festa per excel·lència del bon menjar i el bon beure, que es desenvoluparà en l’Edifici Multifuncional del Recinte Firal. A la inauguració assistirà el president de la Diputació de València, Toni Gaspar.

9 DEGUSTACIONS I UNA VISITA CULTURAL AMB L’ENTRADA

La Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena posarà a la disposició dels visitants més de 6.000 tiquets de degustacions, el preu de les quals serà de 8€ el divendres i 10€ el dissabte i diumenge. Cada tiquet inclou quatre degustacions d’embotit, una de fleca, una dels plats de cullera, tres de beguda i una entrada a un monument o museu de la ciutat, a gaudir qualsevol dia de l’any.

A més, l’Ajuntament de Requena facilita la mobilitat fins a la localitat a través de tren o AVE, per a això ha arribat a un acord amb Renfe gràcies al qual tots aquells que utilitzen aquest mitjà de transport obtindran un 10% de descompte en les seues compres de productes en el recinte firal.

En l’estació esperaran autobusos llançadora gratuïts per a portar als visitants al recinte firal i a la Vila, on està el patrimoni monumental més important de Requena, com les Cuevas, l’Església de Sant Nicolás o el Palau del Cid, entre altres.