fiesta del tenis

La Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana (FTCV), juntament amb la Real Federació Espanyola de Tennis (RFET) i amb la col·laboració de MAPFRE, ha presentat avui la primera edició de la Festa del Tennis, un esdeveniment que el seu objectiu és la promoció de l’esport del tennis, sobretot, entre les bases i aficionats, però que està obert a tota la ciutadania.

La Festa del Tennis es concep per a ser una jornada lúdica de tot el tennis espanyol i València ha sigut la seu escollida per a aquesta primera edició que se celebrarà en el Velòdrom Luis Puig el diumenge 3 de desembre i que comptarà amb un ampli programa de tallers per a xiquets, clinics entre aficionats i primeres figures del tennis nacional, signatura d’autògrafs i música en directe, entre altres activitats. I com a major atracció un partit d’exhibició entre dues grans figures com són David Ferrer i Pablo Carreño.

Per a aquesta ocasió, s’instal·larà en el Velòdrom una pista de tennis sintètica reglamentària on es diputarán, a més del partit exhibició, dues de les finals del Màster del Circuit d’Aficionats i quatre mini pistes de tennis de gespa artificial.

En la roda de premsa han estat presents el president de la Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana i Vicepresident 1º de la RFET, Antonio Martínez Cascales; la diputada provincial de l’Àrea d’Esports, Isabel García i la regidora de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau.

Antonio Martínez Cascales, president de la Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana ha destacat que ‘la Festa del Tennis espanyol es concep com un esdeveniment de caràcter itinerant que pretén consolidar-se en el temps i és un luxe que València haja sigut escollida per a albergar aquesta primera edició’.

El president de la FTCV ha afegit que ‘la festa que avui presentem és el colofó a un projecte que hem iniciat enguany i que el seu objectiu principal és impulsar l’esport base i afavorir la convivència més que la competència entre els aficionats de qualsevol edat. Tanquem l’any amb més de 250 tornejos d’un dia de durada i de caràcter amateur i la festa és per a tots els que han participat. Al temps, que la intenció, en els pròxims anys, és consolidar aquesta aposta de tornejos de base i celebrar entorn de mil a l’any’.

Isabel García, diputada provincial de l’Àrea d’Esports ha comentat que ‘satisfà veure com un esport com el tennis, en el nostre territori, torna a estar prop de la ciutadania, advoca pel seu caràcter participatiu des de la base i destaca pel seu afany inclusiu’.

Maite Girau, regidora de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de València ha recordat que ‘per a arribar a aquest nivell que ens permet acomiadar l’any amb una gran festa del tennis, ha sigut fonamental la bona sintonia i el treball en equip entre la federació i les diferents administracions’.

La Festa del Tennis espanyol que acollirà el Velòdrom Luis Puig se celebrarà el diumenge 3 de desembre en horari de matí, entre les 10 i les 14 hores, amb entrada gratuïta per als quals tinguen llicència federativa o tennis card i un preu simbòlic de 5 euros per al públic en general.

La Festa del Tennis com a colofó al Circuit d’Aficionats

Durant tot el cap de setmana de l’1 al 3 de desembre, València serà la capital de l’activitat tenística nacional. La Festa del Tennis és en realitat el colofó al Circuit d’Aficionats que s’ha jugat a nivell nacional i que el seu Master acollirà aqueix cap de setmana la seu de la Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana en el Poliesportiu Doctor Lluch, amb jugadors de diferents punts d’Espanya. Aquest projecte pioner, que va dirigit a la promoció del tennis base i d’aficionats, va sorgir a la Comunitat Valenciana i a poc a poc es va consolidant a nivell nacional. De fet, durant l’esdeveniment del pròxim dia 3 es presentarà el Circuit d’Aficionats per a 2018.

D’altra banda, també durant el divendres 1 i dissabte 2, en la seu de la Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana se celebrarà el Congrés Nacional de Tennis, de caràcter anual i que congrega als millors tècnics i ponents del panorama nacional i internacional que debatran sobre qüestions d’actualitat en el món del tennis.