Russafa acull la presentació de la campanya ‘Peix de Llotja’

En esta iniciativa estan implicades les confraries i els pescadors de les tres províncies de la Comunitat.

37

El mercat de Russafa ha acollit la presentació de la campanya de consum de Peix de Llotja, una iniciativa posada en marxa per la conselleria d’Agricultura i Pesca conjuntament amb les confraries de pescadors, per a animar a la ciutadania a comprar i cuinar peix fresc de la Comunitat Valenciana.

El acte ha estat conduit pel còmic valencià Eugeni Alemany qui ha contat en to d’humor els beneficis dels nostres productes. El secretari autonòmic d’Agricultura ha recalcat que en este sector treballen 3000 families, 22 llotges i 600 baixells que eixen a pescar diariament per a dur el millor producte fins al consumidor.

Un dels motius que han explicat, pels cuals es bo mejar peix és sobre tot, perque els pescadors treballen de manera que respecten el medi ambient conservant els caladors de la mediterranea.

La presentació ha inclós un showcooking a càrrec del chef Nacho Romero del resturant Kaymus i que ha oferit una serie de tapes gelades que es poden preparar amb el peix de llotja. Però Rodríguez preferiex algó un poc més comú.

Este acte es tornarà a repetir en els mercats municipals de Castelló i Alacant ja que estan implicats els pescadors de les tres provincies de la Comunitat.