Un millar de empresarios valencianos denuncian en Madrid los retrasos del Corredor Mediterráneo
Vicente Boluda, Federico Félix y Juan Roig encabezan la denuncia contra el retraso de las obras del Corredor Mediterráneo en el Paseo de la Castellana de Madrid.

La defensa del Corredor Mediterrani ha reunit hui a Madrid a 1.300 empresaris i representants de la societat civil del conjunt d’Espanya, en el 5º Acte Empresarial i Segona Revisió mèdica Semestral del Corredor Mediterrani. En l’acte s’ha fet balanç del projecte www.elcorredormediterraneo.com i, després de 5 anys de marxa, s’ha analitzat l’estat de les obres tram a tram.

L’acte ha servit per a denunciar els més de 25 anys de retards que acumula la construcció del Corredor Mediterrani, motiu pel qual va nàixer el Moviment #QuieroCorredor, una plataforma impulsada per la Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) que reivindica la necessitat d’aquesta infraestructura, hui més necessària que mai.

En aquest sentit s’ha pronunciat el president d’AVE, Vicente Boluda, en assenyalar que “avui ací en IFEMA hi ha empresaris de les 17 comunitats autònomes espanyoles, la qual cosa demostra que el que és bo per al Mediterrani espanyol, és bo per al conjunt d’Espanya”. Així mateix, ha afirmat que els empresaris “sabem unir-nos i anar tots a l’una en assumptes que transcendeixen a les nostres empreses i que sabem que són positius per al conjunt de la societat”.

L’empresari Juan Roig en l’acte del Corredor Mediterrani celebrat en IFEMA (Madrid). / JAVIER SERER

Boluda: “L’estat de les obres està molt lluny de finalitzar””

Boluda ha manifestat: “Portem cinc anys reivindicant una infraestructura necessària per a Andalusia, Múrcia, Comunitat Valenciana i Catalunya, però també per a Espanya i per a Europa. Estem d’aniversari, però, desgraciadament, hi ha molt poc que celebrar. L’estat de les obres està molt lluny de finalitzar i, en massa casos, de començar. I això és un desastre per a Espanya. El nostre país no pot perdre el tren de la vertebració”.

El president d’AVE ha conclòs assegurant “el Corredor Mediterrani és una inversió clau per a fer d’Espanya un país més complet, més eficaç, millor connectat i amb més oportunitats per a tots els territoris i ciutadans i més justa”. També ha volgut remarcar que “si els governs d’Espanya s’hagueren pres de debò el Corredor, aquest podria haver estat acabat fa ja més de deu anys. Una dècada perduda en la qual Espanya haguera crescut més, generat més ocupació i reduït les seues emissions a l’atmosfera, millorant considerablement les condicions de vida i ocupació i les perspectives de futur”.

El president d’AVE, Vicente Boluda, al costat dels empresaris assistents a la revisió mèdica semestral. / JAVIER SERER

El Corredor Mediterrani, una infraestructura clau per al desenvolupament d’Espanya

Després de fer balanç de l’evolució dels trams del Corredor Mediterrani en el segon semestre de 2021, en l’acte, presentat per la periodista, Maribel Vilaplana, han intervingut l’economista Fernando Trías de Bes, i el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri.

Trías de Bes ha destacat que “en un món global i amb el comerç online, que ha  avançat en un any el que havia d’avançar en cinc, el nexe entre transport portuari i terrestre s’ha convertit en una dels avantatges competitius geopolítics” i també ha afirmat que  “cada dia que transcorre sense el Corredor Mediterrani, Espanya perd una oportunitat econòmica sense parangó”. En la seua opinió, “els principals països europeus han evolucionat de sistemes radials a sistemes interconnectats on no hi ha una baula més important que un altre. Sense el Corredor Mediterrani seguim abocats a un model d’interconnexions que va contra natura”.

Per part seua, Goirigolzarri ha volgut posar en manifest que “el Corredor Mediterrani és una infraestructura clau per al desenvolupament del nostre país, no és un projecte que afecte només l’arc mediterrani, és molt important per a tota Espanya”. També ha exposat que “sempre he estat convençut de l’enorme potencial que té per a connectar els territoris, per a igualar oportunitats i per a fer més competitives nostres empreses; crec que és molt important continuar donant suport a aquest projecte, i fer-ho a més d’una forma decidida, amb el suport de les nostres empreses, de les institucions públiques i de la societat civil, amb la finalitat de complir l’objectiu de 2025″.

Abans de l’entrevista a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s’ha projectat un vídeo titulat ‘Bendita Hemeroteca’ en el qual s’ha posat de manifest els reiterats incompliments del Govern d’Espanya des de fa 25 anys en l’execució de la infraestructura.

Vicente Boluda durant el discurs d’obertura de l’acte empresarial. / AVE

Segona revisió semestral

Durant l’acte també s’ha donat a conèixer la Segona Revisió mèdica Semestral per a mostrar l’estat d’execució de les obres i les actuacions pendents. S’han detectat encara cinc fites pendents per a 2021: la finalització de les obres del túnel de Castellbisbal (Barcelona); l’adjudicació del canvi d’ample entre Tarragona i Castelló; el tram Murcia-Cartagena i el bypass del Reguerón (projecte en redacció); la licitació de les obres a Totana (Múrcia); i el tram Almería-Granada, que està en estudi i pendent de projecte.

El canal de comunicació www.elcorredormediterraneo.com actua com a fòrum obert a tots els ciutadans amb tota la informació i novetats sobre aquesta infraestructura. En ell, es pot accedir a les Fitxes actualitzades de la Segona Revisió mèdica de 2021.

1.300 empresaris reunits pel Corredor Mediterrani

Entre los asistentes del mundo empresarial estaban Antonio Arias, CEO de Vectalia; Eduardo Baamonde, presidente de Cajamar; Carlos Barrasa, presidente de BP España; Héctor Colonques, presidente de Porcelanosa; Federico Félix, presidente de la Fundación ProAVE y vicepresidente de FERRMED; Ignacio Ferrero, presidente de Idilia Foods; Jorge Gallardo, presidente de Vithas; José García Carrión, presidente de J. García Carrión; Myriam Gimeno, presidenta de Grupo Intur; y Agustín Gregori, CEO de Grefusa.

També es trobaven Clemente González, president d’Alibérico; Javier Godó, Conde Godó i president del Grup Godó; Julia López, vicepresidenta d’American Express; Pedro López, president de Chocolates Valor; Francisco Martínez-Cosentino, president i CEO de Cosentino; Federico Michavila, president de Torrecid; Javier Moll, president d’Editorial Prensa Ibérica; Agnès Noguera, consellera delegada Llibertes; Fernando Roig, president de Pamesa; Juan Roig, president de Mercadona; Íñigo Sagardoy, president de Sagardoy Abogados; José Terradellas, president de Casa Tarradellas; i Adolfo Utor, president de Baleària, entre altres.

Els empresaris valencians a la seua arribada a IFEMA. / JAVIER SERER

Representació de la societat civil

A més, des de l’àmbit social, esportiu i institucional han assistit José María Albarrasí, president de CROEM; Jorge Barrero, director general de COTEC; José Luis Blanco, director general d’IEF; José Luis Bonet, president de Cámara España; Javier Campo, vicepresident d’AECOOC; José Cano, president d’ASEMPAL; Fernando Casado, president de la Fundación Formación y Futuro; José Ramón Díez de Revenga, conseller de Foment i Infraestructures del Govern de Múrcia; Jorge Garbajosa, president de la Federació Espanyola de Bàsquet; Miguel Garrido, president CEIM; Javier González de Lara, president CEA; Alberto Gutiérrez, president de Fundació LAB Mediterrani; i Fernando López Miras, president de la Regió de Múrcia.

Finalment s’ha comptat amb l’assistència de Gloria Lomana, presidenta de 50&50 GL; Jorge Martínez Aspar, CEO d’Aspar Team i campió del món de motociclisme; José Vicente Morata, president del Consell de Cámaras de la Comunitat Valenciana; Salvador Navarro, president de CEV; Jerónimo Parra, president Cámara Almería; Manuel Pérez Sala, president del Círculo de Empresarios; Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana; Javier Quesada, president de la Fundació Premis Rei Jaume I; Hortensia Roig, presidenta d’EDEM Escola d’Empresaris; Josep Sánchez-Llibre, president de Foment del Treball; José María Tortosa, president d’AMEFMUR; i José Luis Yzuel, president Confederació Empresarial d’Hostaleria d’Espanya, entre altres.

Cartell de denúncia del moviment #QuieroCorredor en la Castellana. / AVE

Sobre el moviment #QuieroCorredor

El Corredor Mediterrani consisteix en una doble plataforma en ample internacional i amb alta velocitat que discorrerà des de la frontera francesa fins a Algesires, unint ciutats tan importants com Barcelona, València, Alacant, Múrcia i Màlaga, connectant-les al seu torn amb la resta d’Europa.

És una infraestructura necessària que permetrà viatjar més ràpid i amb major freqüència i que impulsarà l’economia, el turisme i l’ocupació no solament pels territoris pels quals discorre, sinó que també beneficiarà, directa o indirectament, a tot el país.

Apostar pel Mediterrani és apostar pel conjunt del país, i connectar territoris contribueix a la nostra vertebració. Per això, l’Associació Valenciana d’Empresaris ha impulsat el canal de comunicació www.elcorredormediterraneo.com per a informar de l’estat de tots els trams que conformen tan necessària infraestructura, així com de tots els avanços que es van produint.