15K

Esta nit la 15K Nocturna València Banco Mediolanum inundarà la ciutat de corredors disposats a gaudir d’una de les carreres més esperades de l’any. L’organització, després de rebre el guardó Etiqueta de Bronze de la IAAF per l’edició de 2018, cercarà fer un nou salt qualitatiu i optarà a la Road Race Silver Label.

La prova donarà el seu tret d’eixida en l’Avinguda de l’Enginyer Manuel Soto a les 22.30 hores (tindrà una duració màxima de 120 minuts) i portarà als corredors cap a l’Avinguda del Port. Després de superar este primer tram, el circuit s’endinsarà per l’Albereda de València en el quilòmetre 3, aprofitant una amplitud de vies que ajudarà els corredors a aconseguir un ràpid ritme de carrera des de l’inici.

Continuaran fins a arribar a les Torres de Serrano creuant el nou Pont d’Assot durant el quilòmetre 4. Una zona diferent que canviarà la carrera d’un marge del rio a l’altre i on el corredor gaudirà d’una imatge privilegiada dels Jardins del Túria, donant entrada a la València histórica.

Els corredors travessaran la Plaça de Tetuan, que mitjançant el carrer de la Pau i el Carrer Sant Vicent aniran en volandas fins a la plaça de l’Ajuntament. En esta, després de prendre el carrer de les Barques es viuran grans moments d’animació pel centre de la ciutat, que portarà una marea multicolor de runners de principi a fi del carrer Colón i conduirà el transcurs de la carrera fins a la Plaça de Bous, on es trobarà el quilòmetre 9.

A partir d’aquest moment, la 15K Nocturna València Banco Mediolanum entra en els seus trams decisius. La Gran Via Marquès del Túria abrigallarà als corredors en la seua volta cap a la zona del Port de València. Uns quilòmetres marcats pel constant i lleu desnivell de la ciutat cap al mar, que de ben segur ajudaran a mantenir la particular lluita de cada corredor contra el crono. El carrer Jacinto Benavente desviarà al participant cap a la València més moderna i avantguardista, oferint una espectacular vista de la Ciutat de les Arts i les Ciències il·luminada sota la llum de la lluna mentre es creua el Pont de Montolivet.

Després de travessar la passarel·la de l’antic llit del riu Túria i vorejar el Parotet, espera el senyal del quilòmetre 13 i amb això, l’entrada en l’Avinguda de França i al carrer Menorca, que ens recorden que estem molt prop d’aconseguir la meta. Dos quilòmetres exactes per a l’arribada a través d’uns carrers amplis i amb possibilitats de donar el millor de cadascun a un ritme molt alt.

Ja en els metres finals, la calor del públic marcarà el compte arrere de cara a arribar a la meta, que estarà situada en el mateix punt que l’inici de la prova, en l’Avinguda Enginyer Manuel Soto. El Port de València donarà la benvinguda als corredors, traçant els seus últims metres en una nit de juny espectacular i amb un clima envejable per a la pràctica esportiva. Allí finalitzaran els 15.000 metres i certificaran una gesta única i inoblidable.