«Gaudim d’una Marató que cada vegada entronca més clarament amb el gir que està donant València. Compartim els objectius de continuar millorant, i segur que aquesta nova edició permetrà que als carrers i places de la nostra ciutat es gaudisca, com sempre fem, de manera oberta, saludable i solidària». L’alcalde de València, Joan Ribó, ha apel·lat a la participació de la ciutadania de cara a la celebració, el pròxim cap de setmana, de la 39 edició de la Marató de València Trinidad Alfonso EDP.

Tal com ha explicat Ribó, la prova deixa a la ciutat un impacte econòmic de quasi 18 milions d’euros, la qual cosa significa que multiplica per quatre el pressupost invertit. «Una realitat que se suma a la consideració de millor Marató d’Espanya des de 2014».

L’alcalde ha detallat els assoliments que han jalonat la història de superació de la Marató de València des dels seus orígens fins a aconseguir l’edició de 2019, la número 39, amb «fites com el rècord d’Espanya de corredors inscrits i arribats a meta, l’objectiu de, a més d’un dels 10 millors maratons del món i l’Etiqueta d’Or de la IAAF en 2016, arribar a ser un dels cinc més ràpids, i aconseguir l’etiqueta de Platí».

Ribó ha destacat també la identificació de la ciutat amb la seua Marató, «una de les grans competicions esportives d’àmbit internacional que la ciutat acull al llarg de l’any que, amb molt de treball, tenacitat i esforç, trencant barreres i superant marques, s’ha convertit en la gran festa esportiva i la cita que, després de Falles, atrau més visitants i genera més ingressos per a la ciutat».

L’alcalde de València durant la presentació de les dades turístiques de la Marató de València 2019.

ACTIVITATS PER A CELEBRAR LA MARATÓ

En semblants termes ha intervingut el regidor de Turisme, Emiliano García, qui ha definit aquesta cita com «l’element clau en l’aposta per posicionar a València com a destinació turística i per la desestacionalització». En este sentit, ha assenyalat iniciatives com la Polsera Marató València, que facilita a les persones visitants en accés a museus i activitats turístiques; la Paella Party que tindrà lloc el dia 30 en L’Umbracle, o la participació de 16 restaurants que oferiran plats i horaris adaptats a les necessitats de les persones esportistes.

La Paella Party tindrà lloc el dissabte 30 de novembre entre les 13.00 i les 16.00 hores en la zona de l’Umbracle, enfront d’Expo Esport. Esta activitat és gratuïta per als maratonians inscrits amb la polsera oficial que se’ls lliurarà al costat del seu dorsal. Acompanyants i corredors del 10K València Trinidad Alfonso podran comprar el seu tiquet allí mateix per 5 euros.

Assistents a la Paella Party de 2018.

Una vegada en la Paella Party, els participants arreplegaran el seu pícnic conformat per un plat de paella, a més de beguda, pa i fruita, per a gaudir-ho en companyia i a l’entorn de les activitats paral·leles que s’organitzen durant el sábado previ a la prova.

Els maratonians podran gaudir de la seua càrrega d’hidrats a ritme de la música dels concerts programats i des d’una zona tan privilegiada com l’Umbracle i la Ciutat de les Arts i les Ciències. A més, la Paella Party ofereix a tots els assistents la realització d’exhibicions en directe.

UNA PANCARTA DE BIENVENIDA

El balcó de l’Ajuntament lluirà el dimecres i dijous una pancarta commemorativa d’aquesta nova edició de la Marató. En aquesta ocasió s’espera la participació de 25.000 corredors i 7.000 més que prendran part en la 10K, entre ells un centenar d’atletes de l’elit. A més, en aquests moments ja s’han confirmat més de 165.000 pernoctacions a la ciutat, amb un 94% d’ocupació mitjana de places hoteleres.

L’alcalde ha avançat a més la data prevista per a la convocatòria del pròxim any, que serà el dia 6 de desembre.