Falles

El cor de València bategarà avui al ritme de la X Volta a Peu dels Falles/CA Runners de l’Horta Castellar-Oliveral, una nova cita del XV Circuit Divina Pastora de Carreras Populares de València. Una prova que uneix dues de les principals tradicions de la ciutat: falles i running.

Els atletes amb dorsal preferent (A, B, C i D) seran els primers a eixir a les 09:00h. A continuació, serà el torn de la resta de corredors a les 09:04h i, finalment, a les 09:05h eixiran els participants pertanyents a la modalitat de marxa a peu i marxa nòrdica, modalitat creada per a facilitar l’accés a les proves a aquelles persones que desitgen realitzar el recorregut d’una manera més pausada i amb un requeriment físic menor. Cal matisar que estes modalitats no són competitives i, per tant, no s’exigeixen categories.

La Volta a Peu de les Falles, amb 6.050 metres és una de les més representatives de la ciutat, amb l’eixida al Carrer de les Barques i meta en la mateixa Plaça de l’Ajuntament. Té un traçat especial, perquè és l’única que discorre pel centre històric de la ciutat, inclosa la zona per als vianants de la Plaça de la Verge i Catedral.

Organitzada per la Fundació Esportiva Municipal, col·laboren en aquesta carrera la Junta Central Fallera (que atorgarà premis específics a les comissions i ha programat punts d’animació) i el club C.A Runners de l’Horta Castellar-Oliveral.

TANCAMENT DELS CARRERS

L’accés al carrer de les Barques i la plaça de l’Ajuntament es tancarà a les 06.00 hores per a procedir al muntatge de l’eixida i la meta. En canvi, els túnels del passeig de la Petxina estaran oberts al trànsit (la superfície, no) i al carrer de Xàtiva s’habilitaran trams per al pas de vehicles entre els carrers de Russafa i d’Alacant, entre Bailén i Convent de Jerusalem, i entre els carrers de Sant Vicent i de Jesús. Pel que respecta a la plaça de la Porta de la Mar es deixaran els dos carrils interiors de la rotonda per al pas de residents i autobusos.

La finalització de la carrera està prevista al voltant de les 10.30 hores, i els treballs de neteja i retirada d’elements d’eixida i meta conclouran cap a les 11.30 hores.