Primado
Obras del carril bici en la zona de la avenida del Puerto.

(SONIA GARCÍA).- València és referent nacional quant a la mobilitat sostenible. Aquest títol l’ha guanyat especialment en apostar per la bicicleta com a mitjà de transport, però l’Ajuntament de València no es conforma. Per a 2021 la ciutat del Túria té previst un pla ambiciós per a recuperar l’espai públic. L’any vinent es crearan 12 nous carrils bici i es remodelarà la plaça de la Reina, Sant Vicent, Gaspar Aguilar i l’Albereda.

El regidor de Mobilitat, Giussepe Grrezzi ha posat en valor la política sostenible del govern de Ribó. Així mateix, ha declarat que el pressupost de 2021 “no podia més que espentar i consolidar aqueixa aposta” que s’identifica amb el govern valencià des que va començar la seua legislatura.

EL 2021 serà l’any en què es reprenga la construcció del carril bici de l’avinguda del Cid entre Tres Creus i Plaça d’Espanya, segons ha indicat. A més, el pressupost també inclou més de 5’5 milions d’euros per a la construcció per part del servei de Mobilitat de tots els carrils bici sol·licitats en els processos de pressupostos participatius. 12 nous carrils formaran una xarxa ciclista que permetrà el desplaçament amb bici per tota la ciutat.

ELS 12 CARRILS BICI QUE ARRIBARAN EN 2021

 1. Albereda.
 2. Avinguda del Cid (entre Tres Encreuaments i la V-30)
 3. Cardenal Benlloch.
 4. Gascó Oliag-Daniel Balaciart.
 5. General Avilés (entre Pío Baroja i Maestro Rodrigo)
 6. General Avilés II (entre Pio XII i Nicasio Bell-lloc)
 7. General Avilés-Corts Valencianes.
 8. Jesús-Patraix.
 9. José María Haro-José Aguilar.
 10. Peset Aleixandre.
 11. Ronda Nord.
 12. Sant Vicent entre Marvà i plaça d’Espanya