senderismo

Ruta dels Ponts Penjants de Chulilla

senderismoAmb un desnivell molt poc pronunciat i una duració d’al voltant de 3 hores, aquesta és una de les rutes més boniques que pots fer a l’interior de la província de València. Poques hi ha que oferisquen més per menys. Crida l’atenció del seu recorregut el canó excavat per l’aigua durant milers d’anys que corona aquest paratge espectacular.

La ruta parteix del bonic poble de Chulilla, dominat per un enorme castell en el més alt, i ens endinsa en el canó del riu, passant pels seus ponts penjants fins al pantà de Loriguilla.

Després de travessar el poble pels seus carrers estrets, deixarem el cotxe en un marge de la carretera, just on ens trobem el cartell de l’inici de la sendera (encara que també podem començar-la des del mateix poble).

La dificultat d’aquest recorregut és mínima, així que no dubtes a portar als més xicotets perquè vagen entrant en contacte amb la naturalesa.

 

Cascades Del Naixement Del Riu Mundo

senderismoSituat en plena Sierra d’Albacete, El Paratge Natural del Naixement del Riu Mundo és d’un atractiu difícilment igualable a Espanya. Al llarg d’un entramat de galeries i coves, l’aigua de la pluja i la neu transcorre fins a trobar un punt d’eixida en l’anomenada Cova dels Chorros, lloc on es precipita a més de 100 metres d’altura formant una cascada.

La travessia al llarg d’aquest peculiar paisatge comença en esplanada del naixement del riu Mundo. Davant els nostres ulls, una estupenda postal dels dolls que ens saluda en l’inici d’una senda amb una pujada de fins al 60% de pendent. Una vegada acabat el recorregut, ens trobem amb la Cova dels Dolls, una cavitat que és visitable per a tothom en els seus primers 150 metres. A partir d’ací, a causa de la seua dificultat, continuar explorant-la és cosa només d’experts.

 

Ruta Dels Canons De l’Ebre

senderismoAquesta és una de les rutes per excel·lència del centre de la península. La sendera discorre pel més profund del congost al costat del riu i visita tres pintorescos pobles: Valdelateja, al costat del riu Rudrón, Pesquera d’Ebre i el poble despoblat de Cortiguera (hui dia en recuperació).

Els canons compten amb una profunditat de 200 i 300 metres i la travessia transcorre per un espai natural privilegiat dominat per roures i alzines.

Aquesta ruta es pot completar en un temps mitjà d’al voltant de 4 hores, en les quals podrem gaudir en tot moment d’un company de viatge molt particular: el riu Ebre.

 

Ruta de la Llacuna Gran en Garajonay, La Gomera

senderismoEns desplacem ara a les Canàries, a la Gomera, una illa amb un encant especial. Bona mostra d’això són les múltiples rutes que recorren el Parc Nacional de Garajonay… com la ruta de la Llacuna Gran. Aquest itinerari situat en el costat sud del parc creua zones de fayalbrezal jove i permet conèixer la vegetació original d’aquesta zona, pròpia del mismíssim Senyor dels Anells. Una vegada hages aconseguit la part més alta del recorregut, detin-te, descansa i contempla de tu a tu els cims de la Gomera i la Fortalesa de Chipude.

La longitud d’aquesta ruta és d’al voltant de 10km i la seua dificultat és mitjana.

Ruta al Massís del Turbón, Osca

senderismoL’ascensió al Massís del Turbón és una ruta senderista d’unes 3 hores que t’omplirà els pulmons d’aire pur i la retina d’imatges inolvidables.

El punt de partida serà el Berenador de la Muria, a 1390 metres d’altura. Per a aconseguir aquest paratge és necessari prendre la carretera que uneix Castejón de Sos amb Pont de Suert, per a després desviar-se cap a Sant Feliu de Veri.

El Turbón és un massís calcari que aflora al Sud de la cadena pirinenca principal, però a causa de la seua gran grandària i aïllament d’altres muntanyes es pot albirar a gran distància des dels territoris del Sud d’Osca.

Recórrer-lo a l’estiu pot resultar una cosa pesada a causa de les altes temperatures que se solen aconseguir. A l’hivern, per contra, podem pujar fins i tot amb esquís o raquetes.

Cinc rutes de senderisme a València per a passar el cap de setmana amb els més xicotets

Valencia saca sobresaliente en restauración