rutas

Ruta de l’Aqüeducte de la Penya Tallada

rutas
Amb un inici recomanat en el municipi de Xelva, aquesta és una ruta de fàcil accés i sense massa dificultat. Si es decideix fer-la amb xiquets, cal prendre les precaucions necessàries per a impedir que caiguen pels precipicis, però aquest risc és quasi inexistent i fàcilment evitable. Per a realitzar aquesta ruta es recomana acudir durant els mesos de temps o a l’estiu, ja que és quan més es gaudeix del paisatge i d’un temps agradable. La sendera que es recorre al llarg d’aquesta ruta d’entorn de 8 quilòmetres està molt ben habilitat i senyalitzat. El seu recorregut es pot fer perfectament en una mica més de 3 hores.

Ruta dels Ponts Penjants de Chulilla

rutasAmb un desnivell molt poc pronunciat i una duració d’entorn de 3 hores, aquesta és una de les rutes més boniques que pots fer a l’interior de la província de València. Poques hi ha queoferisquen més per menys. Crida l’atenció del seu recorregut el canó excavat per l’aigua durant milers d’anys que corona aquest paratge espectacular.

La ruta parteix del bonic poble de Chulilla, dominat per un enorme castell en el més alt, i ens endinsa en el canó del riu, passant pels seus ponts penjants fins al pantà de Loriguilla.
Després de travessar el poble pels seus carrers estrets, deixarem el cotxe en un marge de la carretera, just on ens trobem el cartell de l’inici de la sendera (encara que també podem començar-la des del mateix poble).

La dificultat d’aquest recorregut és mínima, així que no dubtes a portar als més xicotets perquè vagen entrant en contacte amb la naturalesa.

Ruta de la Murta

rutasAquesta ruta, amb un recorregut lineal pròxim als 9 quilòmetres, escàs desnivell i una duració aproximada de 4 hores, és ideal per a fer-la acompanyat dels més xicotets de la família. De la Murta destaquem el seu paisatge floral, amb trams d’abundant vegetació on crida l’atenció la frondositat de la vall situada en el cor del Parc Natural. Aquest traçat compta amb un gran interès històric, perquè el recorregut condueix també fins al vell monestir de la Murta.

El conegut com a “Vall dels Miracles”, el nom dels quals es deu al seu passat medicinal, és un amplíssim paratge ple de vegetació situat en la localitat d’Alzira, a menys d’una hora amb cotxe de València.

Ruta del Xocainet, Muntanya Redona i el Pic de l’Àguila

rutasÉs la més pròxima a València. Aquesta ruta ens donarà l’oportunitat de conèixer a fons la Serra Calderona, i és que per a completar les seues 15 quilòmetres de recorregut circular faran falta més de 4 hores. Amb un especial interès paisatgístic, d’ella destaquen els seus frondosos boscos de pi i les impressionants parets de pinastre que ens ofereixen el Garbí i el Pic de l´Àguila. Abans de res, aquesta és una ruta que destaca per les panoràmiques que ofereix el recorregut, com l’entorn del barranc de Segart, la Vall del Palància o els municipis d’Albalat i Estivella.

Ruta dels Canons del Xúquer

rutasÉs una de les més completes de tota la Comunitat. Amb inici en la localitat e Xalans, al llarg del seu recorregut podràs contemplar preciosos boscos mediterranis, barrancs, túnels excavats en la roca i murs de gran grandària per què discorre el riu Xúquer. El recorregut complet per aquesta ruta circular és de 33 quilòmetres, per als quals necessitaràs entorn de 10 hores. No obstant això, per a principiants i famílies completes es recomana la versió més reduïda del traçat, d’uns de 16 quilòmetres.