posturas para dormir

És possible que mai t’ho hages plantejat, però les males postures a l’hora de dormir poden agreujar clarament algunes malalties originades per la tensió i l’estrès del dia a dia.

Dolors en cervicals, lumbars, maluc… tots ells poden prevenir-se adoptant una correcta posició en ficar-se al llit. Així ho assegura aquest article publicat en el Wall Street Journal, en el qual podem trobar una sèrie de postures recomanades que seran ideals per al teu benestar ossi i muscular.

A través d’una infografia, Mike Sudal recopila les millors postures per a agafar el son en cas de patir qualsevol de les següents molèsties:

posturas para dormirDolor de Muscles:

És imprescindible evitar dormir del costat del muscle que et dol. La millor decisió en aquest cas és que dormes d’esquena. Si prefereixes dormir del costat del muscle que no et dol, hauràs de col·locar un coixí des del teu pit fins a la teua cara, de manera que abraces la resta el coixí amb el teu braç estirat, com apareix en la primera il·lustració.

Dolor d’esquena:

Tracta de dormir sobre la teua esquena, però amb precaucions: col·loca un coixí davall dels teus genolls o una tovallola enrotllada en la part baixa de la teua esquena per a mantenir la seua corba natural. Els especialistes assenyalen que adoptar aquesta posició és el millor per a superar la molèstia lumbar.

Si no pots agafar el son de cap per amunt i prefereixes dormir de costat, col·loca un coixí entre les teues cuixes per a un millor suport. L’anterior és un bon mètode per a persones amb problemes de maluc o de genolls. Una posició fetal pot ajudar amb el dolor d’esquena baixa o amb estenosi espinal.

Si cap de les dues postures anteriors et convenç i optes per dormir sobre el teu estómac, col·loca un coixí des del teu abdomen baix fins a la teua pelvis per a distribuir l’esforç. Amb aquesta última posició arrisques forçar la teua esquena i coll més que en qualsevol de les dos anteriors, però si no aconsegueixes quedar-te adormit d’una altra manera, avance.

Dolor de Coll:

Intenta mantenir el teu coll en una postura el més neutral possible i evita dormir de cap per avall. Molts coixins poden torçar el teu coll, així que usa només un coixí i tracta de posar-la davall dels teus muscles. Alguns científics recomanen una tovallola enrotllada per a detenir el coll.

Dificultat per a respirar, ronquits, apnea:

Evita dormir sobre la teua esquena. Dorm de costat o sobre el teu estómac per a evitar l’obstrucció de la teua gola amb la teua llengua. Una manera de dormir sobre la teua esquena és col·locant una pilota de ping pong (o qualsevol objecte que t’incomode) sobre la teua esquena.

Reflux àcid:

Per a combatre o prevenir aquesta malaltia es recomana dormir sobre un parell de coixins (veure infografia), de manera que el teu cos quede en una diagonal sobre la teua esquena. També es recomana posar una rajola en les potes de l’altura de la capçalera del llit perquè la teua posició siga diagonal. Pots també dormir de costat.

Fascitis plantar:

Dorm sobre la teua esquena i tracta de mantenir els peus en una posició relaxada, tal com es mostra en la fotografia.

Una app revolucinará el seguimiento de las intervenciones quirúrgicas en Valencia

Científicos españoles consiguen vencer al VIH sin medicamentos