Ciutat Vella
Ciutat Vella es una de las más afectadas por la reducción de plazas de estacionamiento.

La ciutat de València ha restringit part dels seus estacionaments al carrer. Es calcula que s’han perdut entorn de 11.416 places en sis anys. Això suposa una caiguda del 17% del total de les places disponibles respecte a 2015.

Aquestes places d’aparcament corresponen a l’estacionament lliure, les zona ORA i pàrquings de la ciutat. Algunes d’aquestes pèrdues es deuen a la instal·lació del carril bici i a la conversió en zona de vianants de certs carrers.

Entre les zones més afectades per la pèrdua d’aquests estacionaments trobem el barri de L’Eixampleamb 2.000 places menys. Altres districtes afectats són Pla del Real amb 1.500 i Extramurs amb 1.400 places. No obstant això, el més afectat per aquesta supressió d’aparcaments és Ciutat Vella. Aquesta zona del barri antic de València ha perdut totes les seues places d’estacionament lliure: 411.

A aquesta eliminació d’estacionament en barris concrets se’ls suma el tancament del pàrquing de Parcent (348 places) i el pàrquing de la Plaça de la Reina (250 places). A més, la política d’abonaments del pàrquing de Bruixes suposa un obstacle per a l’aparcament a la ciutat.

VALÈNCIA TÉ MENYS ZONES BLAVES I TARONGES QUE EN 2015

Una altra zona d’estacionament que ha patit retallades en les seues places és l’ORA. Aquestes places d’aparcament es corresponen a les zones blaves i taronges de València. Es calcula que han perdut un 17% de les seues places des de l’any 2015 passant de 8.862 a 7.327 places en 2021.

Davant aquesta pèrdua d’estacionaments, el Grup Municipal Popular s’ha posicionat en contra d’aquestes mesures. A través del seu portaveu, María José Catalá, han recriminat la falta d’alternatives per als veïns afectats per aquestes retallades.

Els populars han exigit a Ribó que done alternatives als veïns davant l’eliminació progressiva d’aparcament. “Necessitem un Govern que done explicacions, però també que done alternatives reals a la supressió d’un número tan elevat de places d’aparcament a València”, ha declarat Catalá.