Niños y niñas saharauis en Xirivella

Catorze xiquets i xiquetes sahrauís són els que han arribat a Xirivella per a disfrutar de l’estiu. Ahir, dimecres 18 de juliol, va tindre lloc la recepció a este grup d’infants en la sala de plens de l’Ajuntament, els quals passaran l’estiu en el nostre municipi gràcies al programa ‘Vacances en Pau’.

En la recepció van estar presents Habibulah Mohamed, Delegat del ‘Frente Polisario’ en València; Josep Manel Moret, regidor de Personal i Seguretat Ciutadana; Ricard Barberà, Alcalde i regidor de Benestar Social; Mª Purificación Botella, regidora delegada de Sanitat, Consum i Gent Major; Encarna Martí, regidora de Cultura, Educació i Promoció Lingüística; i José Murcia, president de l’associació Talha Xirivella.

L’alcalde va fer un emotiu discurs on va voler destacar: «Primerament, m’agradaria donar la benvinguda a tots i totes, i sobre tot agrair el treball que des de l’associació Talha es realitza, dia a dia, per tal de fer consciència entre la nostra societat de la problemàtica que el poble sahrauí viu, un problema que cal resoldre i tots i totes podem contribuir en esta ajuda»

Els objectius principals del programa ‘Vacances en Pau’ són reivindicar el dret dels xiquets i xiquetes sahrauís a viure en el Sàhara Occidental i posar de manifest la situació en què actualment viuen; oferir un període de descans i desenvolupament personal als xiquets i xiquetes sahrauí durant el cicle vacacional; potenciar el principi d’Interculturalitat entre ambdós comunitats: sahrauí – Valenciana; proporcionar als xiquets i xiquetes sahrauís una assistència sanitària especialitzada de la que no disposen en els campaments de refugiats… entre d’altres.

Talha Xirivella està en funcionament des de 1998, i el seu objectiu principal és millorar les condicions de vida tant dels refugiats sahrauís com de la població resident al Sàhara Occidental ocupat per Marroc. A més a més de les ‘Vacances en Pau’, esta associació també elabora i participa en aquells projectes de Cooperació al Desenvolupament, projectes d’Ajuda d’Emergència i projectes de Formació als treballadors.

Finalment, Barberà va voler recalcar que «qualsevol iniciativa plantejada amb el poble sahrauí sempre ha obtingut els vots a favor per unanimitat amb tots els partits, siga quin siga el seu color».