La Diputació de València continua la seua aposta treballar “Colze a Colze” amb els municipis motive pel qual des de la Coorporación han optat per modificar el nom dels plans PPOS.

Tal com ha explicat el diputació de Cooperació Internacional, Emili Altur, en la seua última entrevista en 7 Televalencia el denominat Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) passarà a ser Serveis, Obres i Municipis (SOM). Segons Altur, estem davant unes ajudes de 34 milions d’euros per part de la Diputació que es destinen a un total de 256 pobles de la província de València.

Respecte a la part de Cooperació Internacional el diputat ha valorat molt positivament l’aposta per la iniciativa ‘Vacances a Pau’: “és un programa que funciona molt bé amb una trajectòria molt llarga que ha permès portar a nombrosos xiquets i xiquetes del poble sahrauí”. Enguany són prop de 30 menors els que han vingut a València per a gaudir d’un període de descans i “perquè li’l passen bé” a més de sotmetre’s a “revisions mèdiques globals”.

Tot açò no seria possible sense l’existència de famílies d’acolliment i és que el diputat ha assenyalat que són “el pilar fonamental d’este programa”. Respecte als xiquets, Altur ha destacat la seua capacitat d’adaptació “envejable” i ha assegurat que el que més els impacta és veure el mar per la impossibilitat de conèixer-ho des dels camps de refugiats.