bus de la llengua

L’alumnat de 4t de Primària dels CEIP Miguel de Cervantes, Gregori Mayans, Rei en Jaume i Antonio Machado s’ha apujat al “Bus de la llengua” que esta setmana ha estat durant dos dies a la localitat. Allí han fet diferents activitats lúdiques relacionades amb el valencià, amb l’objectiu de demostrar que també es pot jugar i divertir-se en la nostra llengua.

Es tracta d’una iniciativa de la Conselleria d’Educació, dins de la campanya “Sempre teua. La teua llengua” i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Xirivella, a través de la Regidoria d’Educació, Cultura i Normalització Lingüística que coordina Encarna Martí. Segons la regidora, “les accions i les activitats educatives municipals, com esta, són una ferramenta molt important per a fomentar la qualitat de l’ensenyament que complementen el treball essencial que es fa dins de les aules”.

L’alcalde, Ricard Barberà, també ha mostrat el seu suport a la iniciativa i la seua sorpresa per la bona acollida del bus i les seues activitats. “Des de l’Ajuntament sempre treballem pel valencià en positiu, de forma lúdica però rigorosa. En esta ocasió posem l’accent en l’ús del valencià entre els i les més joves, perquè se l’estimen i l’usen amb normalitat. En les mans seues està el futur i salut del valencià”, ha explicat l’alcalde.

“El Bus de la llengua” s’emmarca dins de les activitats educatives pel valencià que durant este mes de maig s’estan duent a terme a Xirivella, gràcies a la iniciativa de la Regidoria d’Educació, Cultura i Normalització Lingüística anomenada “Al maig bull el valencià”. Un programa educatiu municipal amb contacontes, tallers, xarrades per a famílies i també per a docents amb la visita de Jordi Musons, el director de l’Escola Sadako de Barcelona que amb el seu prestigiós mètode d’ensenyament està ajudant a renovar l’educació del segle XXI.

Estes accions pel valencià coincidixen amb una efemèride molt especial per a Xirivella: els 25 anys de l’inici de la línia en valencià a la localitat: en concret al CEIP Gregori Maians. Amb motiu d’este aniversari, s’està editant un vídeo explicatiu on es reconeix la importància de poder estudiar a les escoles en llengua pròpia.