Ximo Puig responde: ¿Se cancelarán las Fallas en septiembre?
Monumento fallero de 2019. / MUNOVER (FLICKR)

La pandèmia segueix en auge i cada vegada són més els municipis que opten per la cancel·lació de les seues festes. Ara el punt de mira està en les Falles. Els actes josefinos estan programats per a celebrar-se de l’1 al 5 de setembre. No obstant això, un empitjorament de la situació o una nova ona de contagis podria posar en perill la seua organització.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ja ha avançat que “estem molt lluny de la possible celebració”. Puig s’ha pronunciat així al final de la Mesa Interdepartamental en la qual s’ha decidit el rumb que seguirà la Comunitat Valenciana en les pròximes setmanes.

“En aquests moment estem molt lluny de la possible celebració de les Falles, estem parlant de principis de setembre. El que és clar és que no seran unes festes normals“, ha matisat.

El líder del Consell ha assegurat que conforme s’aproxime la data tant l’Ajuntament com la Conselleria de Sanitat “ajustaran al màxim” quina celebració es pot fer. “No podem córrer més ni anticipar res fins que no passe el temps i millore la situació”.

PUIG CONFIRMÁ LA PLANTÀ DE LES FALLES

El que sí que sembla tenir llum verda és la Plantà i la Cremà de les falles. “El que és clar és que la crema dels monuments podrà ser efectiva però caldrà veure com s’arriba a aqueixa situació des de la màxima prudència”.

El president ha tornat a insistir en la cautela per a avançar en la pandèmia i celebrar les festes. “Tot el prudents que siguem ara servirà per a tenir major capacitat de fer unes Falles amb sentit”, ha conclòs.

Malgrat la prudència del Consell respecte a les celebracions, des de l’Ajuntament han començat a donar forma a les festes. Aquest dimecres s’ha aprovat el bàndol faller, és a dir, la normativa que hauran de seguir els festejos. Entre les mesures més destacades es troba la prohibició de les revetles amb orquestres o discomóviles. A més, les carpes falleres hauran de tancar abans de la 01.30 hores.