El president del Consell, Ximo Puig, ha arreplegat un total de 7.584 avals enfront dels 4.411 de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, per a liderar de nou la Secretaria General del PSPV-PSOE. Tant Puig com García han aconseguit superar els 1.840 suports mínims que s’exigixen per a poder formalitzar les seues candidatures i arribar així al capdavant del partit socialista valencià.

Jorge Rodríguez, coordinador de la campanya de Puig, assenyalava que són “avals per convincción” de militants que volen recolzar el projecte de l’actual president de la Generalitat “des del cor”.

Per part de Rafa García, la portaveu de la candidatura, Pilar Sarrión, ha assenyalat que els més de quatre mil avals serviran per a obrir “un procés de participació democràtic” en el partit.

“L’Esquerra En Marxa”
La candidatura de Ximo Puig, segons Rodríguez, està formada per tres pilars bàsics per a la Comuntat Valenciana: “unitat, integració i canvi”. “Volem un PSPV unit, perquè sense un partit unit és impossible continuar totes les polítiques de transformació que s’estan desenvolupant des de la Generalitat i en gran part dels ajuntament de la Comunitat”, ha assenyalat.

El cap d’esta campanya ha insistit a més en la idea del canvi que es va iniciar en les passades eleccions: “focalitzar aqueixa ona d’il·lusió que va començar fa dos anys, que va creixent dia a dia i que ens ha de portar amb tota la força fins al 2019 per a estar preparats per a continuar transformant la societat”.

“La força de la militància”
Des de la candidatura de l’alcalde de Burjassot han manifestat que la seua presentació ha suposat l’existència d’unes primàries amb les que “s’ha fet renàixer al partit” i es que segons Sarrión “ja feia temps que la gent no baixava a les agrupacions, el secretari general no es pateaba els pobles i membres del govern no baixaven al carrer”.

Serà este dimecres 5 de juliol quan finalitze el termini per a la presentació de recursos i es procedisca a la proclamació de les candidatures. De no haver-hi cap imprevist, entre el dijous 6 i el dissabte 15 d’este mes es realitzaran els actes de campanya que finalitzaran el 16 de juliol en la votació definitiva per la secretaria general.