Ximo Puig anuncia cómo será la Navidad de los valencianos ante la subida de contagios
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en el Palau de la Generalitat en una imagen de archivo.

Les vacances de Nadal cada vegada estan més a prop i són molts els qui es pregunten com seran enguany. L’auge del coronavirus en les últimes setmanes ja ha activat les alertes en Sanitat. No obstant això, les hospitalitzacions es mantenen estables i és potser aquesta dada el que salvarà el Nadal dels valencians.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha descartat aplicar noves restriccions cara al mes de desembre. “En aquest moment jo no plantege en absolut un escenari de restriccions. El que sí que crec és que el certificat Covid pot ser útil per a animar a la vacunació i, sobretot, protegir a la població que ha complit”, ha admès Puig en una entrevista als Notícies del Matí d’À Punt.

El cap del Consell ha descartat per tant aplicar noves mesures cara a Nadal encara que sí podria entrar en vigor un passaport Covid que seria imprescindible per a accedir a determinats espais. Així, el document que planteja Puig seria un requisit necessari per a accedir a “espais concrets” encara que no ha remarcat quins.

En la capital alemanya per exemple hui ha començat una sèrie de restriccions que van enfocades als no vacunats. Aquests ja no poden accedir a l’interior de bars, museus, cinemes o gimnasos si no estan immunitzats. L’entrada només es permet a aquells que estiguen vacunats o hagen passat el coronavirus pel que ja no serveixen les PCR negatius.

El president de la Generalitat ha destacat la “corresponsabilitat” de la societat valenciana en acudir a vacunar-se. Assegura que aqueix comportament està sent clau per a mantenir una incidència acumulada “millor” que la d’altres autonomies. No obstant això, ha destacat que és “el moment de fer un pas més” i el certificat Covid pot ser “útil” per a això.