Ximo Puig confinamiento perimetral

La setmana del 9 de desembre és la data que la Generalitat Valenciana té marcada en el calendari. No serà fins llavors quan el Consell prenga una decisió i anuncie les restriccions que regiran les pròximes festes nadalenques. Així ho ha avançat avui el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la presentació de la campanya de conscienciació contra les agressions sanitàries.

Puig ha garantit que sí que “hi haurà restriccions”. “En aquests moments no pense en una relaxació de les mesures, sincerament. Quan arribem a la setmana després del pont l’avaluarem”, ha apuntat.

Segons el líder del PSPV, les restriccions dependran de la situació epidemiològica que hi haja per a llavors. “Encara no es pot concretar res. Hem d’esperar a l’avaluació de les pròximes setmanes”, ha reiterat.

Cal recordar que actualment la Comunitat Valenciana presenta la millor taxa d’incidència de la península. Les últimes dades de Sanitat parlaven de 91,93 casos per cada 100.000 habitants en l’última setmana; en el cas dels últims 14 dies, la incidència acumulada és de 284,29 casos. En totes dues situacions s’està per davall de la mitjana nacional. A Espanya les xifres són de 200,83 casos per cada 100.000 habitants en els últims 7 dies i de 470,26 en els últims 14 dies.

A L’ESPERA DE MESURES NACIONALS

El president de la Generalitat ha avançat a més que no prendran “decisions precipitades”. No obstant això, ja ha alertat que “no viurem una festa com habitualment”.

Puig també ha explicat que el Consell Interterritorial ja està treballant en unes mesures generals. En aquest Consell estan representades totes les Comunitats Autònomes, per la qual cosa el líder del Consell creu que hi haurà la “major harmonització possible” a pesar que cada territori aplique restriccions particulars com és el cas de les mesures ja anunciades per Catalunya.