Puig
GRAFCVA9552. VALENCIA, 11/11/2019.- El secretario general del PSPV-PSOE y president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, atiende a los medios de comunicación momentos antes de presidir la reunión de la comisión ejecutiva nacional de su partido para analizar los resultados de las elecciones generales. EFE/Kai Försterling

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha negat la possibilitat que la sentència dels ERE d’Andalusia vaja a influir en la formació del nou Govern socialista liderat per Pedro Sánchez ja que assegura que és un assumpte que va passar “fa molt temps”.

En referència a les sentències, el cap del Consell ha assegurat que “cadascun haurà d’assumir les seues responsabilitats” i ha afegit que des del PSOE “sempre assumim les sentències”. “Ara estem en un temps polític on és necessari sumar, desembossar la situació, acabar amb l”impass’ i tenir Govern i oposició: Tenir en ple funcionament les institucions democràtiques”, ha declarat.

Respecte a la formació del nou Executiu nacional i el paper que jugaran ERC i Ciutadans en el debat d’investidura, Puig els ha animat a realitzar una “anàlisi del que li convé a aquest país” per a decidir si continuar amb “la inestabilitat i tornar a eleccions” o bé “intentar facilitar una investidura”.

A més, ha remarcat que aquest suport “no significa que s’haja d’estar d’acord amb el programa del Govern” ja que el “fonamental” és “fer una política realista, pragmàtica” lluny dels interessos partidistes.