reunion

Ximo Puig serà triat oficialment com a secretari general del PSPV, després d’aconseguir el suport del 57’7% dels militants que van acudir a votar en les primàries el passat 16 de juliol. Pel que el XIII Congrés no tindrà cap sorpresa.

A Elx, ciutat triada per al conclave, acudiran uns 444 delegats dels quals 313 van a recolzar a Puig i els 131 restants acudiran a acompanyar a Rafa García, el seu contrincant en tot aquest procés, ‘sanchista’ per decisió però que no ha aconseguit fer-li ombra al president de la Generalitat.

Pedro Sánchez acudirà el divendres a la sessió inaugural del congrés. Un gest que servirà per a normalitzar les relacions amb Ximo Puig qui va recolzar a Susana Díaz en les primàries del PSOE i de les quals Sánchez va eixir vencedor. En eixa mateixa jornada es triaran als membres de la Mesa que dirigirà una reunió que debatrà més de 500 esmenes de la denominada ‘La Via Valenciana’ i que definirà el model de partit que volen per als pròxims temps.

Però aclarida la incògnita del nou líder del PSPV, queda per saber els noms que conformaran l’Executiva que acompanyaran a Puig i totes les travesses apunten al fet que seran el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez; el portaveu socialista en Els Corts, Manuel Mata, o l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, entre uns altres, els que tinguen una cadira assegurada.

El XIII Congrés dels socialistes valencians conclourà el diumenge amb la votació dels òrgans del partit: l’Executiva, la comissió revisora de comptes, la comissió d’ètica, els cent membres del comitè nacional i els membres del comitè federal triats pel congrés nacional.

Una vegada proclamats els resultats d’aqueixes votacions, el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, clausurarà el conclave, en un acte al que han sigut convidats també representants de la societat civil valenciana.