Vuelve la Feria de Atracciones a Valencia: horario, aforos y normativa
Feria de atracciones en Valencia./ Europa Press

El estiu ja està ací. Prova d’això és que la famosa Fira d’Atraccions torna a aterrar a València. Hui, 24 de juny, es posen en marxa les atraccions de la Fira de Juliol a partir de les 18 hores i fins a la mitjanit. D’aquesta forma, es podrà gaudir del recinte fins al pròxim 5 d’agost.

Quant a l’horari habitual de la fira, encara es desconeix. L’Associació d’Industrials Firaires de València no s’ha pronunciat sobre aquest tema. No obstant això, si se segueixen les premisses de l’any passat, les atraccions sorolloses deixaran de funcionar a partir de les onze de la nit.

Igual que altres anys, la fira se situa en el tram del vell llit, al costat del passeig de l’Albereda. Allí es pot trobar un dels elements més vistosos de la Fira de juliol: la sénia.

Quines són les mesures de la Fira?

El decret de la Conselleria de Sanitat amb les restriccions actuals està vigent fins al dia 30. Encara que és probable que canvien a partir d’aquesta data, la primera setmana de la fira haurà de comptar amb aquestes mesures. D’aquesta forma, la Fira d’Atraccions de València haurà d’assegurar un aforament màxim del 75%. Tal com dicta el decret, aquest número ha d’establir-se per l’entitat titular de l’establiment. Al costat d’ella, també s’han de facilitar sistemes de limitació i control d’accés.

En el cas de les atraccions de fira els elements de la qual disposen de files de seients, es podrà ocupar el 50% d’aquests. Això sí, sempre que guarden la distància mínima de seguretat de 1,5 metres. No obstant això, quan totes les persones residisquen en el mateix domicili, podran ser utilitzats tots els seients de l’element.

Per part seua, les atraccions que no tinguen seients incorporats podran utilitzar-se sota un aforament màxim del 75%. Si per la dinàmica de l’atracció, no es pot mantenir la distància, es reduirà l’aforament fins al 50%.