Este cap de setmana se celebra la III Volta Ciclista València Fèmines, organitzada per la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana amb el suport de la Fundació Esportiva Municipal i la Diputació de València, així com dels clubs organitzadors de cadascuna de les etapes. La primera etapa de la competició, que finalitza a Riba-roja, eixirà divendres des de la plaça de l’Ajuntament de València, on es donarà el tret d’eixida al voltant de les 16 hores.

La competició de caràcter femení està reservada a la participació d’esportistes en les categories de Dones Elit, Sub23, Junior i Màster. La major part de les inscripcions les componen equips de ciclistes procedents de diferents punts d’Espanya -Cantàbria, Madrid, País Basc, Catalunya o Navarra-, sense deixar de costat les esportistes que rodaran de manera individual en la categoria de corredores per lliure.

ciclistaDesprés d’esta primera etapa, en la qual les ciclistes recorreran un trajecte de 79 quilòmetres, l’escamot de dones es traslladarà a Llíria per realitzar la segona fase de la prova que eixirà este dissabte des de la plaça Major d’esta localitat. Finalment, la III Volta finalitzarà amb la tercera i última etapa, de 81,5 quilòmetres de distància, que tindrà eixida i meta a Montcada.

La carrera, que pretén fomentar la creació d’oportunitats per a l’esport femení, reunirà a València a les millors corredores del moment tant a nivell nacional com a internacional.

«Volem convidar tota la ciutadania a participar en este esdeveniment esportiu donant suport a les esportistes que participen i animant-les a seguir en la seua obstinació. És una oportunitat per gaudir de l’esport femení a la ciutat de València», ha declarat Maite Girau, regidora d’Esports.