Volkswagen elige Sagunto para su gigafactoría de baterías eléctricas

El Grup Volkswagen instal·larà la seua planta de bateries a Espanya a Sagunt. Amb una capacitat màxima de 40 GWh, la nova instal·lació donarà ocupació a més de 3.000 persones.

Aquest dimecres l’ha confirmat el president del consell d’administració de l’empresa, Thomas Schmall. Ho ha fet en la roda de premsa de presentació dels resultats de 2021 de Seat, en la qual ha participat de manera telemàtica.

Schmall ha afirmat que això depén de l’aprovació definitiva del PERTE del vehicle elèctric i que la decisió s’ha degut a l’estudi de més de 100 variables.

La nova instal·lació suposa assegurar el futur de Ford a Almussafes i un impuls a l’economia de tota la província. La inversió rondarà els 2.000 milions d’euros.

Ximo Puig: «La millor notícia empresarial al mig segle»

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat la decisió de Volkswagen d’instal·lar la seua planta espanyola de bateries en Parc Sagunt II: «La millor notícia empresarial al mig segle. Willkommen, Volkswagen. Benvinguts a la Comunitat Valenciana».

Puig ha destacat que «després d’un intens treball», Parc Sagunt albergarà la planta de bateries de Volkswagen per a cotxes elèctrics, amb la previsió de crear milers de llocs de treball.

En una declaració institucional, ha ressaltat que la Generalitat ha treballat «a fons i amb discreció» des de fa mesos per a atraure aquesta inversió industrial. La inversió està vinculada a l’assignació de fons europeus del PERTE del vehicle elèctric, per la qual cosa ha remarcat que «cal mantindre la prudència».

El president valencià ha agraït la confiança que Volkswagen ha depositat en la Comunitat. «L’empresa sap que ací trobarà un entorn favorable a aquesta inversió: el suport de la Generalitat, la seguretat jurídica, l’estabilitat política, el dinamisme econòmic i l’acord social», ha asseverat.