Violencia de género

La dona alemanya que ha sigut trobada morta aquest matí en una residència de la localitat castellonenca de Vinarós, ha sigut assassinada d’un tir per la seua exparella, també d’origen alemany, qui després s’ha suïcidat també d’un tret. Un nou cas de violència de gènere.

Així ho ha assegurat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, qui ha assenyalat que tots dos han mort d’un tret i que no consten denúncies prèvies ni processos penals per maltractaments.

Segons fonts de la recerca, tots dos havien sigut parella durant un any però feia tres mesos que la dona, Catarina, vivia a Vinaròs, on tenia una segona residència, al costat de la de la seua mare i la seua germana.

Han assenyalat que la seua exparella ha vingut des d’Alemanya i ha disparat en el cap a la dona des de fora de la cancel·la, i que han sigut els familiars d’ella els qui han avisat al telèfon d’emergències 112.

Fuentes del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) han explicat que a les 7.20 hores s’ha mobilitzat una unitat del SAMU a un domicili de Vinaròs després de rebre un avís que s’havien produït trets, però l’equip mèdic només ha pogut confirmar la defunció de tots dos per arma de foc.

Amb aquest crim, són 45 les assassinades en el que portem d’any a Espanya, i la sisena a la Comunitat Valenciana, i hi ha altres tres casos en recerca en municipis de Pontevedra, Barcelona i Las Palmas, segons l’estadística del ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Avui se celebra l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que es commemora cada 25 de novembre. EFE