El vent de ponent, que ha sigut més intens a primera hora de la passada matinada en la Comunitat Valenciana, ha deixat ratxes de fins a 82 quilòmetres per hora en l’aeroport de Manises (València). L’Agència Estatal de Meteorologia també ha destacat ratxes intenses registrades les últimes hores en alguns punts de la Comunitat.

L’intens vent de ponent també ha alçat onatge fora de la protecció costanera i en la xarxa de boies a 40 quilòmetres de la costa hi ha forta maror, amb ones que han superat el metre i mig.

Alerta groga per vent

L’interior de les tres províncies de la Comunitat Valenciana roman aquest dimarts en alerta groga per ratxes màximes de vent del nord-oest de fins a 80 quilòmetres per hora, un avís que es mantindrà el dimecres a l’interior i el litoral nord de Castelló.

A més, el litoral de la província de València es troba aquest dimarts en alerta groga per fenòmens costaners, ja que s’esperen intervals de vent de l’oest força 7, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

L’alerta groga per vents en les zones de l’interior s’ha iniciat a les 8.00 hores d’avui i continuarà fins a les 18.00 hores, mentre que el litoral de Castelló començarà les 00.00 hores del dimecres i està previst que concloga a les 20.00 hores d’aqueix mateix dia.

Previsió meteorològica per al dimecres

El dimecres continuarem en alerta groga per ratxes fortes de vent que podrien aconseguir els 80 km/h a l’interior de la província de Castelló.

Pel que respecta a la situació en el cel, intervals nuvolosos en el terç nord i cel poc nuvolós o buidat en la resta.

Temperatures mínimes en lleuger descens i màximes amb pocs canvis. Aquestes estan sent entre 3 i 5 graus superiors a les d’aquest període en anys anteriors.