Amb motiu del Dia dels Innocents, Compromís ha fet públic un vídeo satíric amb el nom “La Gran Innocentada”. En ell denuncien les milers de cancel·lacions que només en un any ha dut a terme Renfe en el territori valencià. També la insostenible situació dels Rodalies per la falta d’inversió i l’abandó per part del Govern.

El vídeo simula el ‘call center’ d’una tradicional gala televisiva en el Dia dels Sants Innocents. Durant els seus 90 segons de duració, podem veure a algunes de les primeres espases de la coalició com Mónica Oltra, Joan Ribó, Joan Baldoví, Fran Ferri, Mireia Mollà o Juan Ponce. Tots ells apareixen atenent trucades telefòniques de diferents punts de la geografia valenciana i apuntant-les en un comptador.

En un moment concret, Ferri i Mollà, conductors de la gala, anuncien que s’ha aconseguit la xifra rècord en tot l’Estat: 7.593, la qual cosa produeix que tots s’alcen a celebrar-ho. És precisament en aqueix punt quan el vídeo canvia de to. On abans veiem una festa, ara apareix una sala buida escoltem una veu off que revela la denúncia.

7.593 és la barbaritat de trens de Proximitat que el Govern d’Espanya ens ha cancel·lat en un sol any. Tant de bo això no fóra cap broma perquè qui ho patim absolutament tots els dies no ens fa ni (p…) gràcia. Ja n’hi ha prou de la gran innocentada que patim”.

VÍDEO | Mónica Oltra y Joan Ribó protagonizan la gran inocentada de 2021De la ‘Gran Innocentada’ al Congrés

La coalició presentarà a inicis de gener una bateria de preguntes en el Congrés i el Senat. L’objectiu és conèixer quines Rodalies han sigut programats d’acord amb la proposta d’horaris de Renfe; i quins van ser finalment cancel·lats o retardats. També cerquen saber les inversions reals finalitzades per part del Govern de Pedro Sánchez en l’exercici 2020-2021.

En aquest sentit el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha assenyalat que “pel Govern han passat molts ministres de Foment i el servei de Rodalies valencià continua sent catastròfic. Ja no ens valen bones paraules i declaracions d’intencions. Necessitem urgentment que s’executen les partides i que tot el que s’anuncia s’escriga d’una vegada per sempre en el BOE i siguen millores reals del servei de Rodalies”.

“Per això demanarem la compareixença de la ministra de Transport en el Ple del Congrés. Perquè, després de les promeses, pose remei a una situació que no ens mereixem els cinc milions de valencianes i valencians”, ha conclòs Baldoví.