La vida de Amancio Ortega se convierte en una serie de televisión
Amancio Ortega and Marta Ortega during CSI5 Casas Novas 2015 in A Coruña

La plataforma Amazon Prime Vídeo ha anunciat el seu pròxim projecte de ficció exclusiu. Es tracta d’una sèrie, encara sense títol, basada en la vida d’Amancio Ortega. El projecte televisiu es basarà en la biografia escrita per Covadonga O’Shea: “Así es Amancio Ortega. El hombre que creó Zara”. La sèrie començarà a produir-se a Espanya pròximament de la mà de Ficción Producciones.

L’adaptació romandrà fidel a la biografia que, a través de converses amb el propi Amancio i membres del seu cercle més pròxim, relata el recorregut de l’empresari gallec des dels seus orígens més humils fins a la creació d’Inditex.

La seua trama es desenvoluparà en un total de 8 episodis. La sèrie posarà en valor l’incansable esforç i notable senzillesa de aquest personatge la visió del qual ha revolucionat la indústria de la moda i que s’ha convertit en un referent per a Espanya i escoles de negocis de tot el món.

UN PROJECTE EN FASE DE PREPRODUCCIÓ

“Amancio Ortega és sens dubte l’empresari espanyol més reconegut internacionalment. Una figura clau en l’èxit de la moda espanyola a nivell mundial amb una història personal increïble”, ha declarat Ricardo Cabornero, Head of Prevalga Video Content Spain. “Volem que els membres Prime descobrisquen no solament el seu ardu treball per a aconseguir el seu gran èxit empresarial. També el seu costat més humà i menys conegut”.

La productora executiva de la sèrie, Mamen Quintas, ha avançat que es veurà una Coruña de postguerra “a la qual Amancio aspira aportar llum i alegria a través de la moda, democratitzar el bon vestir i donar-li a les dones de l’època la possibilitat de vestir bé en el seu desig d’incorporació al treball i a la vida social”.

Norberto López-Amado (‘El tiempo entre costuras’) serà el director d’aquesta producció d’Amazon Prime. El projecte es troba en fase de preproducció. Té previst començar el seu enregistrament en els pròxims mesos. El rodatge comptarà amb diverses localitzacions destacant la Corunya, Barcelona, Nova York, París i Lisboa.