Lladró

Vicente Lladró, l’empresari i cofundador de la signatura de porcellana Lladró, ha mort avui a València després d’haver complit els 86 anys d’edat. Lladró era el tercer dels germans fundadors de la companyia, Juan i José, morts al desembre de 2017 i el mes de juny passat, respectivament. Els tres van ser els qui en 1953 van fundar l’empresa familiar arrancant amb un forn artesanal del qual disposaven en el corral de la seua casa en la localitat d’Almàssera.

En tan sols uns anys, els germans Lladró van aconseguir conquistar el mercat internacional gràcies a les seues mítiques figures de porcellana arribant a obrir botigues de luxe a Madrid, Londres, Nova York, Los Angeles, Tòquio, Hong Kong i Singapur, entre altres. Va ser a més en la “gran poma” on van instal·lar un museu de la companyia, situat en plena Cinquena Avinguda, que finalment van haver de vendre.

Quan el negoci va començar a tenir problemes, Vicente va ser el responsable de negociar entre els seus germans, enfrontats per la gestió. Encara que el seu caràcter conciliador va ajudar no va ser suficient per a frenar la venda de Lladró al fons PHI Industrial que es va produir en 2016.