Esposan a un viajero de Metrovalencia por no llevar bien puesta la mascarilla
Imagen del detenido mientras le ponen las esposas en el vagón.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha obert una investigació per a esclarir l’ocorregut en un incident amb un viatger de Metrovalencia. Pel que sembla, dos vigilants de seguretat van reduir i van emmanillar a un home negre per no portar ben posada la màscara. Els fets van ocórrer el dissabte a les 21 hores en un tren de la Línia 1 que connecta Bétera amb Vilanova de Castelló.

En el vídeo difós per un dels viatgers del vagó es veu a un home de seguretat subjectant al detingut pel coll mentre alguns dels testimonis criden que li solte. Al mateix temps, la seua companya tracta d’agarrar-li les mans per a emmanillar-li mentre una tercera persona desconeguda li agarra per l’espalada.

Metrovalencia ja ha sol·licitat l’enregistrament complet de les càmeres de seguretat. L’objectiu és analitzar tota la seqüència amb la finalitat de determinar el detonant de l’incident. A més, han sol·licitat un informe a l’empresa de seguretat per a prendre les mesures que siguen necessàries.

Des que es va decretar l’obligatorietat de portar màscara en el transport públic, s’ha incrementat la presència de seguretat. En total s’han produït 1.973 intervencions relacionades amb el mal ús d’aquesta. De totes elles, 64 actuacions van necessitar de la presència de la Policia Nacional o Guàrdia Civil.