renfe

Viatjar en Cercanías, Rodalíes i Mitjana Distància de Renfe serà gratis durant els últims quatre mesos de l’any. Així ho ha anunciat hui el president del Govern, Pedro Sánchez, durant el debat de l’estat de la nació.

La nova mesura beneficiarà a els títols multiviatge dels serveis ferroviaris de Cercanías, Rodalíes i Mitjana Distància prestats per Renfe. Aquesta entrarà en vigor el pròxim 1 de setembre i finalitzarà en acabar l’any, el mateix 31 de desembre.

La mesura amplia la ja presa el passat 25 de juny. Va ser llavors quan es va establir una reducció de el 50% per a aquesta mena d’abonaments. No obstant això, des del Govern han assenyalat que és necessari ampliar-la “donada la ràpida evolució de la situació geopolítica i la necessitat assegurar al màxim la mobilitat quotidiana obligada dels ciutadans”.

Se tracta de una mesura que impulsa al màxim l’ús de aquest tipus de transporte públic col·lectiu. L’objectiu és garantir la mobilitat obligada i quotidiana amb un medie de transport segur, fiable, còmode, econòmic i sostenible. A més, cerca donar resposta a una conjuntura extraordinària d’increment dels preus de l’energia i els combustibles.

Segons han apuntat des del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, la nova proposta es finançarà a través d’un crèdit extraordinario que es aprobará en el corresponent mig normatiu que les regule.