avion

La vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha declarat esta setmana que el Govern liderat per Pedro Sánchez estudiarà la implantació d’una nova taxa o impost per a aquells que viatgen amb avió.

La ministra considera que és un “debat interessant” plantejar esta mesura que ja s’aplica en països com França amb la finalitat de frenar les emissions de CO2 i és que, segons Ribera el nou gravamen només afectaria a “els qui tenen més recursos” per considerar que només és esta part de la població qui fa ús el mitjà aeri.

La proposta d’esta taxa, qualificada de “raonable” per la vicepresidenta, ja formava part del programa electoral de Más País, el partit liderat per Íñigo Errejón, defiendiendo la pujada de l’IVA dels bitllets d’avió mitjançant un impost addicional al querosè dels vols peninsulars.

Les aerolínies carreguen contra Ribera

La reacció de les aerolínies no s’ha fet esperar. Javier Gándara, president d’ALA (Associació de Línies Aèries) considera que esta mesura perjudicaria el sector ja que “més del 80% dels viatgers arriben per aqueixa via” pel que una pujada dels preus podria reduir el turisme, una de les majors fonts d’ingressos a Espanya.

A més, Gándara ha negat que l’avió siga actualment un “transport de rics” en declarar que aquest mitjà “està totalment democratitzat” i és utilitzat “per gent de tota mena i condició”.

Des d’ALA consideren que d’existir esta taxa hauria de ser “a nivell global o en tot cas de la Unió Europea” per a així evitar que desapareguen “els avantatges turístics d’Espanya”. “És un problema global i les mesures han de ser globals. Si només s’imposa a Espanya el problema no se solucionarà, només deixaran de volar aquells amb menys recursos, el nostre país perdrà competitivitat i el trànsit aeri continuarà emetent el mateix CO2”, ha conclòs.