Amb motiu del 150 aniversari de la falla Plaza del Doctor Collado, la imatge peregrina de la Verge dels Desemparats visita l’església de la Companyia de València, aquest cap de setmana.

Una visita a més , oberta a tot el barri, a la demarcació i a l’Altar del Mercat, que va participar divendres passat en la trobada de la Mare de Déu  amb la imatge de Sant Vicent Ferrer i que ,ahir, també va tenir el seu protagonisme amb la representació del miracle a l’església; i la missa que es va celebrar en honor al Sant.

Un dels actes més emotius programats, es viurà avui. A les 12.30 hores, després d’un concert d’òrgan a les 11.30 a l’església i una missa, tindrà lloc l’ofrena de flors a la imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats.

En l’ofrena participaran prop de 40 Falleres Majors de la comissió entre les quals es troba la fallera major més antiga, que té 89 anys d’edat i que va ser Fallera Major l’any 1949. En l’ofrena a més, participaran les falleres majors 2019 de la comissió Sofia González i Marina Fagoaga, així com les Falleres Majors del Sector La Seu- La Xerea-El Mercat.

 

Falleres Majors de la història de la Falla Doctor Collado

La visita de la preregrina serà clausurada a la vesprada amb una processó pel barri a les 18.30 hores en la qual participarà el bisbe auxiliar de València monsenyor Arturo Ros i amb el comiat de la imatge en la plaça del mercat (enfront de Sants Joans) a les 20.00 hores.

La celebració està enclavada dins dels actes que ve organitzant la comissió per a commemorar els seus 150 anys, entre els quals s’ha realitzat un homenatge a les falleres majors de la història de la comissió, la imposició d’insígnies commemoratives, el concert solidari a favor de Càritas, la dansà on van participar Falleres Majors de València, així com la realització d’una exposició fotogràfica commemorativa en els comerços del barri, que il·lustrava les falles plantades, esbossos i altres curiositats de la història de la falla com la fira de juliol, la portada del llibret de 1881, així com imatges de l’ofrena o de recollida de premis, i que es clausurarà avui diumenge 31 de març.

Més falles aquesta setmana….a Turís, Monserrat, Alcàsser i Mar de Plata