Falla de Mar de Plata 2016

Les falles van acabar en el cap i casal, però si et vas quedar amb ganes de més, aquesta setmana moltes localitats ompliran els seus carrers d’ambient faller, pólvora, música i bunyols.
Els motius de la celebració tan tardana es troben en la gran quantitat de músics de les localitats que tocaven a València en falles; però avui dia, la vertadera raó és que les falles de les localitats s’han convertit en una cita ineludible, a la qual fallers i amants de la festa no volen faltar

Turís: falles, bunyols, mistela i canyamar

Turís acull la principal festa fallera de les quals se celebren aquesta setmana. Un total de 5 comissions falleres que creguen un clima festiu que atrau fallers de localitats pròximes així com del “cap i casal”. Amb la plantà d’avui el dijous, s’inicien una sèrie d’actes com la parada mora, el correfocs, les orquestres…i l’ofrena de flors, acte més representatiu, que congrega a milers de persones que viatgen “ex profeso” per a gaudir de les festes josefines de la localitat.

Ofrenda Turís 2018

Falla Monserrat i Carlos Carsí

Monserrat, és una altra de les localitats que celebra des de dilluns passat, fins al diumenge 31 de març les seues falles. Monserrat compta amb una falla molt nombrosa en la qual participen 450 fallers i que té més de 44 anys d’història. Un dels principals atractius serà la falla que plantarà l’artista Carlos Carsí, guanyador del primer premi de la secció especial a València, però seran molts els actes que se celebren en la localitat, des de cercaviles, passant per l’ofrena, i entre els quals destacarà una cremà que serà molt especial.

La falla Monserrat en el taller de Carlos Carsí

Falla El Raval en Alcàsser

A pesar que les festes falleres ja s’han celebrat en la localitat, encara hi ha una falla que resisteix i celebra les seues festes una setmana després de Sant Josep. Des de l’any 1980, alguns veïns d’Alcàsser desitjaven crear una comissió fallera en la població i el van comentar amb fallers de la Falla Nador-Miraculosa de València, en aquells dies, presidida per Vicente Fayos, amb els qui tenien amistat; així, van decidir donar-los uns ‘ninots’ perquè pogueren fer-ho, però amb la condició de celebrar-les una setmana després del 19 de març, per a poder anar amb ells a Alcàsser a gaudir de la festa. Així es va fer i es va convertir en una singular tradició. La Falla El Raval organitza i gaudeix d’una extensa i variada programació d’actes com la missa a la Mare de Déu que se celebra en l’ermita de Maria Auxiliadora, situada en el barri.

La falla El Raval de Alcásser en el taller

Falla Mar de Plata en Argentina

Però les festes josefines també es viuran amb gran intensitat aquest cap de setmana en Mar de Plata, Argentina. Una festa amb més de 65 anys d’història que congrega a quasi 30.000 persones el dia de la cremà de la falla, que se celebrarà dissabte que ve 30 de març, i que és obra de l’artista Adrián José Mas. Entre els actes més importants que se celebren està la plantá, l’ofrena i la venda de menjar típic valencià.

Venda de menjar típic valencià en Mar de Plata

Turís celebra aquesta setmana els seus dies grans de la festa fallera