El 'veranillo' de febrero regresa para marcar un nuevo récord de calor en Valencia
Un termómetro de la Plaza del Ayuntamiento durante el invierno. / ROBER SOLSONA

Les altes temperatures continuaran sent les protagonistes esta segona setmana de febrer en la Comunitat Valenciana. Segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), en els pròxims dies es podran aconseguir els 25 graus a València.

Este ‘veranillo d’hivern’, que ja va estar present la setmana passada aconseguint els 29 graus, anirà en augment. D’esta manera, els termòmetres tornaran a tenir pujades extraordinàries si es té en compte que estem en ple mes de febrer, un dels més freds de l’any.

La setmana va començar amb cels buidats i les temperatures en ascens de forma marcada en la meitat septentrional. Entre les causes que destaca Aemet està el vent el sud i sud-oest, que ha fet que les previsions situen el termòmetre a 25 graus de màxima a la província de València, 23° a Alacant i 20° a Castelló.

De la mateixa manera, també s’espera que les mínimes augmenten, ja que se situen en 13 graus a la ciutat de València. Aemet també ha indicat que el vent de l’oest passarà de fluix a moderat, amb intervals de sud-oest moderat en el litoral d’Alacant.

Els experts alerten

L’augment de temperatura no solament ocupa les portades de la Comunitat Valenciana. La temperatura faig una mitjana de des de 2015 va ser entre 1’1 i 1’2 graus més alta que el nivell preindustrial, segons l’ONU.

Els experts ja han avisat sobre els riscos dels augments de temperatura extraordinaris a l’hivern. A partir dels 2 graus d’augment de temperatura, el clima canviarà de manera definitiva, sense saber quin tipus de conseqüències pot portar.