La Vela Llatina celebra el segon aniversari com Bé d’Interès Cultural

El port de Catarroja es converteix en l'escenari principal de la celebració del segon aniversari de Vela Llatina com Bé d'Interès Cultural

vela-llatina

La Federació Cultural de Vela Llatina per a commemorar el segon aniversari de la declaració com Bé d’Interès Cultural (BIC), una declaració atorgada a la forma tan característica de navegar per l’Albufera i també l’art de la pesca tradicional. Per a dur a terme l’acte commemoratiu, la federació ha triat com a escenari principal el Port de Catarroja.

Com no podia ser d’una altra manera, en l’acte van estar presentes tots els col·lectius que han fet possible el reconeixement d’està tradicional activitat: les confraries de pescadors del Palmar i Catarroja, els clubs de vela llatina de les localitats al costat de Silla, Sollana, Alfafar i el Perellonet, a més del regidor de l’Albufera de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, i altres autoritats.

Durant l’acte de celebració, el president de la federació de Vela Llatina, Antonio López, va destacar la importància de «preservar una herència que rebem dels nostres pares i avis i que volem deixar per a generacions futures». Campillo va ressaltar el nou contracte que s’ha signat per a recuperar les motas i procedir al dragatge. «És una trobada per a compartir el que ens uneix, que és l’Albufera, un univers de cultura que hem de cuidar».

L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, va assenyalar: «El Port és l’essència del nostre poble i volem unes aigües netes, millors accessos i senyalització». «No pot ser és que per a fer una actuació en la riba del barranc tardem mesos a aconseguir el permís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ)», va lamentar.

Catarroja entrega els XXXVIII premi Vila de Catarroja