vela-llatina

La Federació Cultural de Vela Llatina per a commemorar el segon aniversari de la declaració com Bé d’Interès Cultural (BIC), una declaració atorgada a la forma tan característica de navegar per l’Albufera i també l’art de la pesca tradicional. Per a dur a terme l’acte commemoratiu, la federació ha triat com a escenari principal el Port de Catarroja.

Com no podia ser d’una altra manera, en l’acte van estar presentes tots els col·lectius que han fet possible el reconeixement d’està tradicional activitat: les confraries de pescadors del Palmar i Catarroja, els clubs de vela llatina de les localitats al costat de Silla, Sollana, Alfafar i el Perellonet, a més del regidor de l’Albufera de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, i altres autoritats.

Durant l’acte de celebració, el president de la federació de Vela Llatina, Antonio López, va destacar la importància de «preservar una herència que rebem dels nostres pares i avis i que volem deixar per a generacions futures». Campillo va ressaltar el nou contracte que s’ha signat per a recuperar les motas i procedir al dragatge. «És una trobada per a compartir el que ens uneix, que és l’Albufera, un univers de cultura que hem de cuidar».

L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, va assenyalar: «El Port és l’essència del nostre poble i volem unes aigües netes, millors accessos i senyalització». «No pot ser és que per a fer una actuació en la riba del barranc tardem mesos a aconseguir el permís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ)», va lamentar.

Catarroja entrega els XXXVIII premi Vila de Catarroja