Llutxent

Els propietaris i inquilins de les urbanitzacions Montesol, Munte Pi i Els Cims, de Gandia segueixen esperant l’ajuda per part del ministre de Foment, José Luis Ábalos. El Govern va prometre destinar un fons econòmic per a pal·liar els danys patits en els habitatges de la Marxuquera que va cremar en l’incendi de Llutxent.

Així mateix, el ministre no descarta que es puguen modificar les condicions per les quals es concedeixen aquest tipus d’ajudes, que, tal com s’estableix ara, són per a rendes per sota dels 10.500 euros i per a primers habitatges.

Ábalos, va visitar ahir la zona, acompanyat de l’alcaldessa de la Gandia, Diana Morant, i del delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, a més d’altres edils i membres del govern de Gandia.

Els veïns, impacients per no tenir notícies sobre la gestió de la crisi durant el desallotjament i després de l’incendi, es van acostar per a demanar explicacions. De la mateixa manera, Julia, una veïna molt molesta per la pèssima gestió es va acostar a l’alcaldessa i al ministre denunciant la falta de decisions que es van prendre sobre aquest tema que es van prendre des del Lloc de Comandament Avançat (PMA).

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha negat que hi haguera descoordinació en el dispositiu d’extinció de l’incendi de Llutxent. Per a Puig, “va anar un treball ben planificat i es va aconseguir l’objectiu principal, que va anar que no hi haguera cap tipus de desgràcia personal”, segons va dir el president en unes declaracions.