Los vecinos de Biar recibirán una tercera dosis tras un error de Sanitat
Una enfermera vacuna a una joven en la Ciudad de las Artes. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

La localitat de Biar serà la primera de la Comunitat Valenciana a inocular una tercera dosi de Pfizer. No obstant això, ho farà per a esmenar un error en la vacunació contra el coronavirus entre els nascuts en 1978.

Aquest mes de juliol, una trentena de veïns van acudir amb normalitat al centre de vacunació de la localitat alacantina per a rebre la seua segona dosi. Sense saber-ho, una dotzena d’ells van ser inoculats amb sèrum sense el pertinent fàrmac de Pfizer.

Va ser al final de la jornada quan els sanitaris es van adonar de l’error comès en comprovar els excedents del dia. Aquests van descobrir que 12 persones havien rebut sèrum per no haver diluït les dosis de Pfizer-BioNTech.

Immediatament es va notificar l’error a Salut Pública per a esmenar l’esdevingut. El problema requeia en la impossibilitat d’identificar a quines persones se’ls havia administrat aquest sèrum. Per això, des de Sanitat s’ha optat per aplicar una tercera dosi a tots els veïns de 43 anys de Biar vacunats en la jornada de l’error.

L’aplicació de la tercera pauta de la vacuna serà voluntària. Aquesta es realitzarà una vegada transcórreguen 21 dies des que es va injectar la segona pauta. Amb aquesta administració, la dotzena de veïns que estan parcialment immunitzats completaran la pauta. D’altra banda, aquells que sí que van rebre la segona obtindran una dosi extra. Els experts asseguren que aquesta administració no suposa un risc per a la salut. A més, es remena que aquesta operació puga repetir-se l’any vinent en tota la població.