Carlos Galiana

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha mantingut aquest dilluns una reunió telemàtica amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro. L’objectiu de la reunió era conèixer de primera mà les dades sanitàries vinculades a la pandèmia per la COVID-19. Sobretot, una vegada superats els 14 dies des de la finalització de les Falles de setembre.

En aqueix sentit, els dos han posat sobre la taula unes dades que mostren una evolució favorable. Això permet que la ciutat estiga en aquests moments en una situació millor que la de fa tres setmanes. En aquest cas, la setmana dels actes fallers va començar amb una taxa de 166,08 per cada 100.000 habitants. Aquest dilluns aqueixa taxa és a la ciutat de València de 58,73.

Galiana ha mostrat la seua satisfacció. Sobretot pel fet que “les dades sanitàries vagen de la mà no solament del que vam defensar durant molts mesos en referència a la responsabilitat i el compromís del món faller, sinó també del comportament que de la immensa majoria de falleres i fallers vam veure entre la nit de la Plantà infantil i la nit de la Cremà”.

En aqueix sentit, ha reivindicat al “principal teixit associatiu de la nostra ciutat com una població responsable. Uns ciutadans que mai han sigut part del problema i sempre han donat suport per a ajudar a combatre’l”.

GALIANA ASSEGURA QUE HAN COMPLIT ELS OBJECTIUS

Galiana ha destacat que amb aquestes dades donem per compliments tots els objectius de les Falles de setembre. En aquest cas, parla de màxima responsabilitat per a seguir totes les directrius sanitàries per a prioritzar la salut i la seguretat de totes i tots i al seu torn poder tancar un cicle tant en el vessant econòmic com en la social i emocional de la nostra festa gran.

Era necessari per a garantir la supervivència del nostre gran Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat poder fer que els artistes fallers veren cremar les seues falles de 2020. I que pogueren treballar amb tranquil·litat en les de 2022. També els indumentaristes i orfebres tingueren una pilota d’oxigen amb els actes de setembre.

Fer que els i les floristes veren alleujada la seua situació amb l’Ofrena. Que les i els professionals de la música tingueren contractes. I, sobretot, que les empreses pirotècniques continuaren comprovant com l’Ajuntament de València dispara el 100% del pressupost destinat a pirotècnia”.

“Les dades sanitàries són el millor colofó possible per a tancar cicle. Continuar treballant amb la màxima il·lusió en els nous reptes del nostre Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de cara a març de 2022”. Així ha conclòs Carlos Galiana.