corredor

El director general de l’Autoritat Portuària de València (APV), Francesc Sánchez, participava la passada setmana en la presentació de l’estudi “La demanda potencial de transport de mercaderies en el Corredor Cantàbric-Mediterrani” a Navarra i La Rioja, tan sols uns dies abans de produir-se la segona Revisió Semestral sobre el Corredor Mediterrani que tindrà lloc hui en La Encina, on l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) informarà de l’estat de la infraestructura i dels avanços que s’han produït en la mateixa.

Les jornades, organitzades per la Confederació Empresarial Valenciana, van comptar amb la presència de la Confederació d’Empresaris de Navarra i de la Federació d’Empresaris de La Rioja. Estes trobades han tingut per objectiu la potenciació del transport ferroviari a través de la connexió Càntabre-Mediterrani, on la millora de l’eix entre Saragossa, Teruel i Sagunt juga un paper fonamental.

Durant la trobada, Francesc Sánchez va explicar que Valenciaport és la principal infraestructura de serveis logístics per a empreses exportadores i importadores d’Espanya atès que canalitza el 40% del tràfic total d’import-export del país. Així mateix, va destacar que l’APV està treballant per a ampliar l’hinterland del recinte i, per açò, comunitats com Aragó, Navarra, La Rioja i el País Basc, resulten vitals lloc que, entre ells, aglutinen al voltant de 700.000 contenidors d’import-export a l’any.

En este sentit, Francesc Sánchez va defensar la necessitat de disposar de connexions òptimes amb el port de Bilbao i amb la cornisa cantàbrica per al que resulta imprescindible la millora del corredor Càntabre-Mediterrani.

La importància estratègica d’este corredor ferroviari queda patent en l’estudi elaborat per la Confederació Empresarial Valenciana que establix una demanda potencial d’aquest corredor d’entre 48 i 54 trens setmanals. De fet, les primeres inversions que ha realitzat Adif en el tram València-Saragossa ja han fet efecte com ho demostra el fet que la factoria de Figueruelas haja reprès el traçat ferroviari per Terol per al transport dels seus vehicles Citroën C3 Aircross fins al port de València.