Quasi el 93% de la població valenciana està considerada com a lectora freqüent, una xifra que sembla elevada però que no ho és tant si es compara amb la mitjana nacional situada prop del 95%. Així ho ha desvetlat l’últim estudi d’hàbits de lectura elaborat pel Gremi d’Editors d’Espanya i el Ministeri de Cultura, un informe que ha servit a més per a posar en relleu la situació actual del sector literari.

En eixa bona salut dels llibres és clau el públic femení i és que l’estudi revela que hi ha una major proporció de dones lectores que d’homes. I encara que amb el naixement de l’ebook els editors van témer que el paper perdera terrè a favor d’Internet, sembla que de moment no serà així i el digital encara tardarà a imposar-se.

Les dades de l’últim estudi d’hàbits de lectura són anteriors a la implantació del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura. Una iniciativa posada en marxa pel Consell amb la que es preveu augmentar l’índex lector i situar així als valencians entre els espanyols més lectors de 2018.