DNI

 

Els valencians esperen una mitjana de 39 dies per a renovar el DNI, segons un estudi de la Confederació Estatal d’Associacions de Veïns (CEAV) i facilitat per la Confederació de Veïns i Consumidors de la Comunitat Valenciana (Cavecova).

L’informe, que destaca que existeix una mitjana de quasi 37 dies en tota Espanya, detalla que els retards aconsegueixen els 60 dies a Burjassot, 56 a Torrent, 54 a Gandia o els 50 a Xàtiva i Mislata.

Així mateix, CEAV ha anunciat que ja s’ha sol·licitat la creació d’una comissió de seguiment per a analitzar els passos que es vagen donant davant aquesta situació.

Aquests retards provoquen que, davant la necessitat imminent del document per a viatjar o altres motius, els veïns opten per acudir a altres localitats o províncies per a fer-li-ho, la qual cosa suposa un gran trastorn i una despesa addicional, assenyalen des de CEAV.

El col·lectiu també assegura que quan s’acudeix el dia de la cita no s’estan complint els horaris, fins al punt que en molts casos els ciutadans han d’esperar diverses hores per a ser atesos.

Per aquest motiu, la confederació ha sol·licitat una reunió urgent amb el director general de la Policia, Germán López Iglesias. La finalitat és conèixer les mesures i terminis previstos per a pal·liar aquesta situació que, insisteixen des del col·lectiu, porta arrossegant-se des de fa mesos.