Els valencians sol·liciten que s’incremente el preu del tabac

El Col·legi de Metges ha presentat les dades del tabaquisme en la XIX Setmana sense Fum de la Comunitat Valenciana.

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial sense Tabac, el Col·legi de Metges de València ha presentat les últimes dades sobre tabaquisme a la Comunitat. Per al coordinador de la XIX Setmana sense Fum, el doctor Joan Antoni Ribera, destaca una dada en particular per a avançar en una societat sense tabac: el finançament de fàrmacs que eliminen este vici.

Una altra de la mesura en la que els valencians estan conformes perquè els fumadors es plantegen deixar este hàbit és l’increment del preu dels paquets a 8 euros. I és que Espanya segueix sent un dels països on és més barat comprar cigars amb una mitjana de 6 euros enfront dels 10 que costa a França o Regne Unit. Un preu que fa que la Comunitat siga una de les regions en les que més cigars es consumeixen diàriament.

La iniciativa celebrada pel Col·legi de Metges s’ha convertit ja en tota una tradició amb més de deu anys de trajectòria. L’objectiu és conscienciar a la societat del risc que suposa el tabac per a la salut del propi consumidor i de les persones del seu entorn.

Com a dades positives destaca que més del 30% de les persones que han volgut abandonar el tabac ho han aconseguit sense ajuda professional.  A més, el 32% ho ha fet sense necessitat de finançar cap fàrmac encara que des del Col·legi de Metges asseguren que recórrer a ells duplica el percentatge d’èxit.