Milers de pensionistes han recorregut este dijous els principals carrers de València per a reclamar unes pensions dignes. Els organitzadors de la concentració també han denunciat que es destinen els recursos públics a altres menesters i es deixe de costat als jubilats.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assenyalat que els diners estatals està mal repartit i ha denunciat que es rescata abans als bancs que als pensionistes.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, també ha participat este matí en la marxa i ha afirmat que el Consell ha posat tot de la seua part perquè millore la situació econòmica dels pensionistes amb mesures com el copagament farmacèutic.

Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha criticat la desaparició dels 68 mil milions d’euros de la pensions i ha demanat que s’aplique la pujada de l’IPC en les mateixes.

La manifestació, convocada per la Coordinadora estatal per a la defensa del sistema públic de pensions, havia d’haver-se celebrat el passat 17 de març per a coincidir amb la resta de protestes en tota Espanya, però en ser un dels dies centrals de Falles va ser posposada per a aquest dijous.