Goya

L’Acadèmia de Cinema ha anunciat este matí els nominats a la 32 edició dels Premis Goya on no falten els noms de diversos cineastes valencians. ‘Handia’, ‘La librería’, ‘El autor’, ‘Verano 1993’ i ‘Verónica’ tractaran d’alçar-se el pròxim 3 de febrer amb l’anhelat “cabezón” dels premis Goya a millor pel·lícula. És en esta categoria en la que es troba el director valencià Paco Plaza amb la cinta de terror ‘Verónica’.

A esta nominació Plaza suma una altra de les categories més aclamades, la de millor director, en la que també es troben les candidatures de Manuel Martín Cuenca per ‘El autor’, Isabel Coixet per ‘La librería’ i Aitor Arregi i Jon Garaño per ‘Handia’.

El director i guionista de ‘Rec’ repetix amb una cinta de terror nominada per l’Acadèmia de Cinema en un total de set categories, xifra que només és aconseguida per ‘El autor’ (9 nominacions), ‘La librería’ (12 nominacions) i ‘Handia’ (13 nominacions).

Tres curtmetratges valencians entre els nominats

Eren sis els curts valencians preseleccionats per als Goya encara que finalment seran tres d’ells els que puguen competir pels desitjats cabezones.

En la secció documental es troba ‘The Fourth Kingdom’, cinta dirigida per Adán Aliaga i Álex Lora que compta amb Miguel Molina i Isa Feliu al càrrec de la producció. El curt forma part del catàleg “Curts 2017”, segons va informar la Conselleria de Cultura el passat 30 d’octubre, la qual cosa suposa la seua promoció en festivals internacionals.

Respecte a la categoria a millor curtmetratge d’animació, són dues els curts de la Comunitat Valenciana els que es troben entre els nominats. ‘El ermitaño’ dirigit i produït per Raúl Díez i ‘Colores’ d’Arly Jones i Sami Natsheh.