ruido

(EFE).- Miguel Cuenca, el veí de València afectat pel soroll al que el Tribunal d’Estrasburg acaba de donar la raó, ha assenyalat que, després de vint anys des que va iniciar el procés, quasi no explicava ja amb aqueixa sentència, i ha opinat que la «constància» en la seua reivindicació ha donat els seus fruits.

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat a Espanya per no protegir a Cuenca dels sorolls nocturns provocats per locals de copes i terrasses en el seu habitatge, situada en el barri de San José, després de considerar que «ha provat suficientment les conseqüències que el soroll ha tingut en la seua salut».

Cuenca, que va acudir als tribunals en 1998 i té ara 87 anys, ha assenyalat que la sentència li sembla «molt bé», doncs comptar amb una fallada favorable després de tant temps és «una alegria molt gran».

A més, ha indicat que no pensava que el procés «s’allargaria tant», i de fet ha recordat que la primera sentència que va condemnar a Espanya per contaminació acústica, la que va donar la raó a una altra veïna de la zona, Pilar Moreno Gómez, va eixir en 2004 i la denúncia s’havia presentat en 2001 davant el Tribunal Europeu de Drets Humans.

Ha assegurat que ho va passar «molt mal» amb el soroll en el seu habitatge, que aconseguia en la seua habitació els 50 decibels quan el màxim permès per a l’Ajuntament a la nit eren 30 decibels, la qual cosa li va provocar ansietat i li va obligar a prendre tranquilizantes i li feia fins i tot discutir amb la seua dona: «estava fóra de mi, no era jo, perquè el no dormir em posava nerviós».

Cuenca ha indicat que la situació actual del barri és «una mica millor» i no s’assembla «en gens» a la de fa dues dècades, quan era una zona de copes i «de borratxera», fins al punt que «no es podia viure» i no podien passar ni els cotxes «de tanta gent com hi havia en el carrer bevent».

Assegura que és un «lluitador fort» i que «pesats» com ell «hi ha pocs», doncs després de tant temps podia haver-ho «deixat estar».