Una sala col·legiada penal de Mèxic ha confirmat la condemna a 47 anys de presó al mexicà Jorge Fernández per l’homicidi de la seua esposa, l’espanyola Pilar Garrido Santamants, al juliol de 2017.

La decisió d’aquesta sala col·legiada del Poder Judicial de l’estat mexicà de Tamaulipas ratifica la sentència emesa per un tribunal d’enjudiciament el mes de gener passat.

La valenciana Pilar Garrido, de 34 anys, va desaparèixer el 2 de juliol de 2017 quan viatjava amb el seu marit i el seu bebè en el seu automòbil de retorn a Ciutat Victoria després de passar uns dies a la platja.

A la fi de juliol es van trobar restes òssies i esquinçalls de roba i 15 dies després les proves d’ADN van identificar a l’espanyola.

Encara que en un primer moment es va creure la versió del marit, que assegurava que havia sigut segrestada, el cas va donar una bolcada quan la Fiscalia estatal li va detenir al·legant contradiccions en les seues declaracions.

La confirmació de la sentència va ser per majoria de vots, ja que un dels tres magistrats que van votar en aquest cas no va estar d’acord amb el sentit de la pena dictada a l’inici de l’any.

Segons l’advocat de Jorge Fernández, “aquest recurs d’apel·lació va ser resolt per la sala col·legiada i la fallada confirma la sentència impugnada”.

Res més ser confirmada la sentència, l’advocat de Jorge Fernández va acudir als tribunals federals per a interposar una empara directa a fi de sol·licitar la llibertat del seu client, qui ha estat pres des que va ser acusat per la Fiscalia de Tamaulipas a l’agost de 2017.