València reconeix el valor de la ciència amb els Premis Rei Jaime I

Els guardons són dels millors remunerats d'Espanya amb una medalla d'or i una dotació econòmica de 100.000€.

Rey

La Llotja de València torna a acollir hui el lliurament dels Premis Rei Jaime I amb la celebració de la XXIX edició d’uns guardons que estan dedicats a la promoció de la Ciència, la Recerca i l’Emprendedurismo a Espanya.

Els premis, dels millors remunerats del país, consten de medalla d’or, diploma i una dotació econòmica de 100.000€ amb el compromís de reinvertir una part a Espanya. Santiago Grisolía, President fundador d’aquests Premis, va ser l’encarregat de comunicar-los als guardonats aquest reconeixement, en l’elecció del qual han participat 18 Premis Nobel, a més d’una àmplia representació de l’empresariado espanyol, el passat mes de juny.

Esta edició, els guardonats són:

  • Fernando Martín García, en Recerca Bàsica.
  • Carmen Herrero Blanco, en Economia.
  • Josep Dalmau Obrador, en Medicina Clínica.
  • Anna Mª Traveset Vilaginés, en Protecció del Medi ambient.
  • Susana Marcos Celestino, en Noves Tecnologies.
  • Alicia Asín Pérez, a l’Emprenedor.

Casa Real ha confirmat que la seua Majestat la Reina Letizia estarà a València per a presidir l’Acte i lliurar els guardons d’aquesta 29 edició i és que els premis Rei Jaime I han explicat des dels seus inicis amb el suport de la institució.

Al llarg d’estos quasi trenta anys, els Premis s’han consolidat com els guardons més prestigiosos que reconeixen l’activitat investigadora i empresarial realitzada a Espanya.