Valencia abre un albergue para personas sin hogar para protegerlas del coronavirus
Un voluntario de Cruz Roja atiende a una persona sin recursos en la calle durante la pandemia. / Cruz Roja

El Ajuntament de València ha començat hui la vacunació de les persones sense llar. Aquest col·lectiu, tal com ha indicat la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, “té moltes dificultats, per a ser identificat i convidat al procés de vacunació enfront de la Covid-19”.

Concretament les vacunacions seran hui dia 15 i el dia 22 a la vesprada. El Centre d’Atenció als Immigrants (CAI) de l’Ajuntament de València és el punt seleccionat per a realitzar la vacunació.

Seran convocades les persones sense llar derivades dels pisos municipals; de l’alberg municipal “el Carme”; dels assentaments; dels recursos d’allotjament dependents del CAI; de la Creu Roja i Metges del Món; així com de Casa Caridad i Sant Joan de Déu.

El sèrum que se’ls inocularà serà el de Janssen. Aquest és l’indicat segons la estratègia de vacunació del Sistema Nacional de Salut per a aquest col·lectiu. Aquesta vacuna només requereix una dosi, per la qual cosa la seua utilització té importants avantatges des del punt de vista de viabilitat i eficiència dels recursos sanitaris.

LOZANO: “A VALÈNCIA NO ENS OBLIDEM DE NINGÚ”

Isabel Lozano ha assegurat que “a València no ens oblidem de ningú i per això hem coordinat aquest dispositiu amb la Conselleria de Sanitat Universal i amb la regidoria de Migració de l’Ajuntament de València per a donar cobertura a tot el col·lectiu de persones sense sostre quant a la vacuna i la seua immunització contra el virus”.

Per la seua part la responsable de Cooperació al Desenvolupament, Maite Ibáñez, de la qual depèn el Centre d’Atenció a les persones immigrants, on es va ha dur a terme aquesta actuació, ha felicitat els i les professionals que estan organitzant la vacunació. Ibáñez ha posat l’accent en la necessitat de “acostar a les persones sense llar al sistema de salut”.